Sivut

keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Gluteeniton omenapiirakka

 
 
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
100 g sulatettua voita/margariinia
1 dl maitoa
3 dl gluteenitonta jauhoa (Sunnuntai)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon maito ja sulatettu rasva. Sekoita taikinaan lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Painele päälle omenaviipaleet. Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

 

22 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Se oli helppo, nopea ja taatusti hyvää:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on hyvä ohje! Kiva, kun kokeilit ja oli kokeilemisen arvoinen!

      Poista
  2. Todella herkullinen omppupiirakka! On tosi pehmeää. Jos haluaa tehdä piirakan vielä maidottomana, niin maito korvautui hyvin soijajuomalla tai soijajugurtilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Tarviikin kokeilla tuo maidoton versio tytön synttäreille.

      Poista
  3. Tosi hyvä ohje. Tein heti kaksi ja hyvin näkyy maistuvan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä hyvä ja kokeilemisen arvoinen ohje.

      Poista
  4. Hyvää tuli, laitoin 2 dl gluteinitonta jauhoa ja 1 dl Provena kaurajauhoja, nams..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti onnistuu noinkin. Kiva, että ohjeesta on ollut iloa näin monelle!

      Poista
  5. Taas on omenoita kotimaasta. Krissen piirakkaohje erinomainen, varsinkin vävyn tekemänä, ja vaniljakastikkeen kera!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa hyvältä! Kiva, että ohjeesta on ollut iloa :))

      Poista
  6. Tein jo toista kertaa tällä hyvällä ohjeella. Korvasin tälläkin kertaa maidon riisimaidolla. Kokeiluna laitoin yhden desilitran sokeria ja puoli desilitraa fariinisokeria.

    VastaaPoista
  7. Säilyykö valmiina päivääkään?

    VastaaPoista
  8. Hyvää omenapiirakkaa tuli tällä ohjeella

    VastaaPoista
  9. Oli sikahyvää margariinilla, täydellinen pohja. Pitää kokeilla seuraavaksi voilla :)

    VastaaPoista
  10. Oli erinomainen ohje. En ole aikoihin tehnyt omenapiirakkaa, lähes kaikki sisältävät kanelia (allergia) Rasvana käytin puolet voita ja puolet juoksevaa floraa. Tuo gluteiiniton jauho, niin pehmeä tulos. Ihanaa jäätelön kera!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä hyvä ohje ja lopputulos on mitä parhain ♥

      Poista
  11. Kiitos oli todella hyvä ohje juuri tehty ja maisteltu.

    VastaaPoista
  12. Tosi hyvää. :-) Laitoin ruokokidesokeria tavallisen tilalle ja omenalohkojem päälle vähän kanelia ja fariinisokeria. Kiva vähän rouskuva pinta. Maidoksi kaurajuomaa.

    VastaaPoista

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!