Sivut

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pasha

Monen vuoden tauon jälkeen tein täksi pääsiäiseksi pashaa. Ihana rahkaherkku, joka lukeutuu varmaankin niihin kaikista perinteisempiin pääsiäisen ajan herkkuihin.


500g maitorahkaa
200g pehmeää voita
2 keltuaista
2dl sokeria
4dl kuohukermaa
6tl vaniljasokeria
2rkl sitruunamehua
4rkl rouhittuja manteleita

Lisäksi:
pashamuotti, kahvinsuodatin tai siivilä
puhdasta sideharsoa
karkkeja koristeluun


Liota pashamuottia noin tunnin ajan. Kiehauta sideharso. Jäähdytä se kylmässä vedessä ja kierrä kuivaksi.  Vuoraa pashamuoti, kahvinsuodatin tai siivilä sideharsolla.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri. Lisää joukkoon mausteet, rahka, keltuaiset ja kermavaahto sekä mantelirouhe. 

Aseta pashamuotti kuohoon. Lusikoi massa sideharsolla vuorattuun muottiin. Peitä pasha harson reunoilla ja pane kulho pashoineen jääkaappiin. Anna pashan valua seuraavaan päivään.

Kumoa pasha vadille. Irrota sideharso ja korista pasha esim. pääsiäiskarkeilla. 


Jos haluat tehdä pienemmän pashan, tee puolikas annos. Se on juuri sopivan kokoinen kahvinsuodattimeen. Kahvinsuodattimessa voit käyttää suodatinpaperia sideharson tilalla. 

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!


4 kommenttia:

  1. Voi miten komea pasha! Kehtaanko edes myöntää, etten ole koskaan pashaa tehnyt, syönyt kyllä ja erittäin hyvää olikin!
    Aurinkoista pääsiäistä!!

    VastaaPoista
  2. Nam! Pasha on superherkkua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on sellainen herkku, mitä miehenikin syö, vaikkei muuten syö mitään makeita.

      Poista

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!