35 kpl
0,5 l maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
100 g margariinia tai voita
n.1 kg vehnäjauhoja
Rahkatäyte:
n.135 g rahkaa
165 g voita
135 g sokeria
n.65 g vaniljakreemijauhetta
Muruseos:
35 g voita
35 g sokeria
65 g vehnäjauhoja
Pullien voiteluun:
1 kananmuna
Valmista pehmeä pullataikina tavalliseen tapaan ja anna kohota liinan alla lämpimässä.
Pyörittele kohonneesta pullataikinasta pyöreitä pullia (raakapaino n. 50-55 g) ja anna niidenkin kohota lämpimässä paikassa.
Valmista rahkatäyte sekoittamalla rahkaan pehmeä voi hyvin vatkaten. Lisää sokeri ja vaniljakreemijauhe ja vatkaa tasaiseksi seokseksi.
Valmista muruseos nyppimällä aineet käsin murumaiseksi seokseksi.
Paina kohonneiden pullien keskelle syvennys esim. lasin pohjalla.
Voitele pullien REUNAT kananmunalla.
Laita rahkatäyte pursotinpussiin ja pursota jokaisen pullan syvennykseen n. ruokalusikallinen täytettä. Ripottele vielä täytteen päälle muruseosta.
Paista pullat tavallisessa uunissa 200-225 asteessa kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
0,5 l maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
100 g margariinia tai voita
n.1 kg vehnäjauhoja
Rahkatäyte:
n.135 g rahkaa
165 g voita
135 g sokeria
n.65 g vaniljakreemijauhetta
Muruseos:
35 g voita
35 g sokeria
65 g vehnäjauhoja
Pullien voiteluun:
1 kananmuna
Valmista pehmeä pullataikina tavalliseen tapaan ja anna kohota liinan alla lämpimässä.
Pyörittele kohonneesta pullataikinasta pyöreitä pullia (raakapaino n. 50-55 g) ja anna niidenkin kohota lämpimässä paikassa.
Valmista rahkatäyte sekoittamalla rahkaan pehmeä voi hyvin vatkaten. Lisää sokeri ja vaniljakreemijauhe ja vatkaa tasaiseksi seokseksi.
Valmista muruseos nyppimällä aineet käsin murumaiseksi seokseksi.
Paina kohonneiden pullien keskelle syvennys esim. lasin pohjalla.
Voitele pullien REUNAT kananmunalla.
Laita rahkatäyte pursotinpussiin ja pursota jokaisen pullan syvennykseen n. ruokalusikallinen täytettä. Ripottele vielä täytteen päälle muruseosta.
Paista pullat tavallisessa uunissa 200-225 asteessa kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!