Viime sunnuntaina juhlistimme lastenlastemme synttäreitä yhteissynttäreillä. Minä tein juhliin hyydykekakun. Toiveena oli mangokakku. Tarun Taikakakut blogista löysin hyvän ohjeen tai itseasiassa yhdistelin hiukan kahta eri ohjetta. Kakusta tuli tosi hyvä eikä se ollut liian makea. Tätä kakkua tulee varmasti tehtyä toistekin. Suosittelen.
Pohja:
300 g kaurakeksejä
120 g voita
Täyte:
6 dl kermaa
400 g mangotuorejuustoa
150g Appelsiini jogurttia
2 dl Bonne mangososetta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl sokeria
10 liivatelehteä
3/4 dl vettä
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti
26cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon
ajaksi.
Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja
sokerit, lisää vaahtoon tuorejuusto, jogurtti ja mangosose. Kiehauta
mikrossa lasissa vesi ja sulata puristetut liivatelehdet siihen. Lisää
neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä
jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli.
Kiille:
3 dl mangososetta
3-4 liivatelehteä
4 rkl vettä
4 rkl vettä
Liota
kiilteen liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kaada mangososeet
kulhoon ja kiehauta vesi. Sulata liivatteet kuumaan veteen ja sekoittele
hetken jotta neste hieman jäähtyy. Yhdistä neste mangososeen joukkoon
ja sekoita kunnolla, että liivateet sekoittuvat tasaisesti. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tunnin ajan (tai mieluummin yön yli).