Viime sunnuntaina juhlistimme lastenlastemme synttäreitä yhteissynttäreillä. Minä tein juhliin hyydykekakun. Toiveena oli mangokakku. Tarun Taikakakut blogista löysin hyvän ohjeen tai itseasiassa yhdistelin hiukan kahta eri ohjetta. Kakusta tuli tosi hyvä eikä se ollut liian makea. Tätä kakkua tulee varmasti tehtyä toistekin. Suosittelen.
Pohja:
300 g kaurakeksejä
120 g voita
Täyte:
6 dl kermaa
400 g mangotuorejuustoa
150g Appelsiini jogurttia
2 dl Bonne mangososetta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl sokeria
10 liivatelehteä
3/4 dl vettä
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti
26cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon
ajaksi.
Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja
sokerit, lisää vaahtoon tuorejuusto, jogurtti ja mangosose. Kiehauta
mikrossa lasissa vesi ja sulata puristetut liivatelehdet siihen. Lisää
neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä
jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli.
Kiille:
3 dl mangososetta
3-4 liivatelehteä
4 rkl vettä
4 rkl vettä
Liota
kiilteen liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kaada mangososeet
kulhoon ja kiehauta vesi. Sulata liivatteet kuumaan veteen ja sekoittele
hetken jotta neste hieman jäähtyy. Yhdistä neste mangososeen joukkoon
ja sekoita kunnolla, että liivateet sekoittuvat tasaisesti. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tunnin ajan (tai mieluummin yön yli).
Aina kun aloitan herkkulakon, törmään juustokakkukuviin ja resepteihin. Niin epistä;)
VastaaPoistaJuustokakut on kyllä niin ihania, että harva niitä pystyy vastustamaan. En minä ainakaan, hih...
PoistaHerkullisen näköinen ja niin kauniisti kommentoitu.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.
Kiitos! Olen jo osallistunut :))
PoistaSiis koristeltu, hah.
VastaaPoistaVoi, apua:(. Tarvikkeet kakkuun on, mutta miten tämä tehdäänkään...? Kun ohjeen lukee niin näyttää, että kaikki sekoitetaan keskenään. (Ei erotella päällysteen tekoa). Saisinko vastauksen pikaisesti niin pääsen leipomuspuuhiin:). Vaikuttaa herkulliselta:)!
VastaaPoistaMinulta onkin näköjään jäänyt ohjeesta pois tuon pinnan teko-ohje. Ensin teet siis tuon ohjeen mukaan tuon hyydykeosan ja laitat jääkaappiin hyytymään. Kun hyytynyt vähintään neljä tuntia tai yön yli, teet pinnan. Listat liivatteet ja sulatat kuumaan nesteeseen. Sekoitat liivateseoksen magososeen sekaan ja sekoitat tasaiseksi. Sitten vain kaadat soseen täytteen päälle ja laitat uudestaan jääkaappiin hyytymään.
PoistaMeneekö se näin: 6dl kermaa, 400g mangotuorejuustoa, 150g Appelsiinijogurttia, 2tl vaniljasokeria, 4rkl sokeria. Vai tulevatko sokerit päälle tulevaan Mangososeeseen? Miten monta liivatetta tulee tähän täytteeseen ja miten monta liivatetta tulee tähän päällysteeseen? Oletko aina käyttänyt yhteensä 10 liivatetta?
VastaaPoistaNyt ohjetta täydennetty. Täytteeseen tulee tuo tulee 2dl mangososetta ja päälle erikseen 3dl. Täytteeseen tulee tuo 10 liivatetta ja kiilteeseen 3-4. Selkeytyikö ohje nyt?
PoistaKiitos kovasti:). Voikohan kakun pakastaa?
VastaaPoistaEi mitään. Pahoitteluni että ohje oli aluksi hiukan puutteellinen. Kyllä hyydykekakkuja voi pakastaa. Sulatus täytyy sitten vain tehdä hitaasti eli jääkaapissa.
PoistaLaitoitko itse tuohon kakkuun 3 vai 4 liivatteet päällimmäiseen osaan?
VastaaPoista