Sivut

tiistai 1. huhtikuuta 2014

Tortano

Tortano on suurenmoinen italialainen leipä, joka on täyetty sellaisilla herkuilla kuin prosciutto, oliivit ja mozzarella. Hyvin ruokaisa leipä sopii hyvin piknikille tai vaikkapa sellaisenaan koko ateriaksi.
 -Leila Lindholm-


1 LEIPÄ

15g tuorehiivaa
3dl haaleaa vettä
2rkl oliiviöljyä
1rkl hunajaa
1rkl suolahiutaleita
2 1/2dl durumvehnäjauhoja
4dl erikoisvehnäjauhoja

Murenna hiiva kulhoon ja lietä veden, oliiviöljyn, hunajan ja suolahiutaleiden kanssa. Sekoita joukkoon durumvehnäjauhot ja sen jälkeen vähitellen alustaen vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan. Kohota taikinaa kulhossa leivinliinan alla noin 30 minuuttia.

Painele taikina käsin noin 1 cm:n paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Älä kaaviloi, sillä silloin painat ilmatkin pois.


TÄYTE

200g mozzarellaa
150g prosciuttokinkkua
1 kourallinen kivettömiä oliiveja
1 ruukku tuoretta basilikaa

Viipaloi mozzarella ja laita sitä taikinalevyn päälle kerroksittain prosciutton, oliivien ja basilikanlehtien kanssa. Voitele taikinan uloin reuna vedellä ja kierrä levy pitkä sivu edellä rullaksi. Käännä rulla rinkiläksi.

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Nosta rinkilä leivinpaperilla päällystetylle pellille ja ripota sen pinnalle hiukan jauhoja. Kohota leipää leivinliinan alla noin 30 minuuttia. Aseta pelti uunin keskitasoon ja alenna uunin lämpö 200 asteeseen. Kypsennä leipää 20 minuuttia ja jäähdytä se sen jälkeen.

1 kommentti:

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!