Sivut

maanantai 26. toukokuuta 2014

Italialainen voileipäkakku kevään juhliin

Tyttären ystävän yllätys baby showereille tein tyttäreni toiveesta tälläisen italialaisen voileipäkakun. Kakun ohjeen olen napannut muutama vuosi sitten Kotiliedestä.


Kauravuokaa

PUNAINEN TÄYTE:
200g aurinkokuivattutomaattituorejuustoa
2rkl tomaatti pyrettä
50g kylmäsavukinkkua
3rkl ranskankermaa

VALKOINEN TÄYTE:
1prk öljyyn säilöttyjä latva-artisokkia
2tl sitruunamehua
1prk ranskankermaa
1dl parmesaaniraastetta
ripaus rouhittua mustapippuria

VIHREÄ TÄYTE:
1prk valkosipulituorejuustoa
3rkl ranskankermaa
2rkl pestokastiketta


KOSTUTUS:
kasvisliemi

PINNALLE:
2prk maustamatonta tuorejuustoa
3rkl ranskankermaa
herneenversoja
50g kylmäsavukinkkua
kirsikkatomaatteja
minimozzarellapalloja
tuoretta basilikaa
rouhittua mustapippuria


Leikkaa leivät kuorettomiksi. Aseta leivinpaperi irtopohjavuokaa pohjan reunarenkaan väliin.

Punainen täyte: notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon tomaattipyree, hienoksi silputut kinkkuviipaleet ja ranskankerma. Valkoinen täyte: valuta latva-artisokat öljystä ja soseuta sauvasekoittimella muiden ainesten kanssa tahnaksi. Vihreä täyte: notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon ranskankerma ja pestokastike.

Levitä leipäviipaleet vuokan pohjalle ja kostuta kasvisliemellä. Levitä vihreä täyte leipäviipaleiden päälle. Levitä uusi kerros leipää ja kostuta ne. Levitä seuraavaksi valkoinen täyte viipaleiden päälle. Levitä taas uusi kerros leipäviipaleita ja kostuta ne. Levitä viimeiseksi punainen täyte viipaleiden päälle. Levitä vielä viimeinen kerros leipäviipaleita täytteen päälle ja kostuta hyvin. Peitä kakun pinta joko leivinpaperista leikatulla palalla tai kelmulla. Laita kakku jääkaappiin ja anna makujen tasaantua yön yli.

Poista kelmut kakun päältä sekä irtovuokan reunarengas. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma notkeaksi tahnaksi. Peitä kakun pinta ja reunat tahnalla.

Koristele reunat herneenversoilla. Kääräise kinkkuviipaleet ruusukkeiksi kakun keskelle. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Valuta ja puolita mozzarellapallot. Asettele reunoille tomaatti- ja mozzarellapuolikkaita. Koristele basilikan lehdillä ja rouhaise päälle hieman mustapippuria.


6 kommenttia:

  1. Namskis, aika herkun kuulone ohoje ja ulukonäköki kohillaan!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! Tämä kakku on kyllä tosi herkkua. Kannattaa kokeilla =)

      Poista
  2. Näyttää kyllä ihanalta! Hauskoja nuo eriväriset täytteet. Pitääkin tätä testata tässä kesän aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Koristelu on helppo, mutta näyttävä eikä tämä kakku muutenkaan ole vaikea tehdä. Suosittelen kokeilemaan!

      Poista
  3. Herkulliselta näyttää ja kuulostaa!! :P

    VastaaPoista

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!