Sivut

lauantai 2. heinäkuuta 2016

Perinteinen mansikkakakku ♥

Tein eilen tämän kesän ensimmäisen mansikkakakun. Itse en päässyt
tätä kakkua maistelemaan, kun kakku meni työkaverille, mutta täytyy tehdä pian pieni mansikkakakku itsellekin ihan vaikka alkavan kesäloman kunniaksi.


Kakussa oli seitsemän munan sokerikakkupohja, jonka kostutin omatekoisella mansikka-raparperimehulla. Väliin laitoin ohuen kerroksen mansikkahilloa, 4dl kermaa, jonka sekaan vatkasin purkillisen (2dl) vaniljarahkaa ja mansikkaviipaleita. 


Pursotuksiin meni 6dl laktoositonta vispikermaa. Kerman joukkoon vatkasin 3rkl:sta vaniljakreemijauhetta. Päälle viipaloin mansikoita noin 400g. 


Mansikka-aika on nyt parhaimmillaan, joten nyt jos koskaan kannattaa tehdä mansikkakakkua. Minusta se on kesän ehdottomasti paras kesäherkku ♥

6 kommenttia:

  1. Kaunis koristelu!
    Mansikkakakku on niin hyvää!

    VastaaPoista
  2. Komealta näyttää. Olet kyllä taitava näissä leipomisissa, kaikkea herkullista näkyy taas ilmaantuneen tänne. Kyllä ainakin yksi mansikkakakku pitää saada itsekin aikaiseksi kesän kuluessa. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ella ♥ Tuo on totta, että ainakin kerran kesässä pitää päästä herkuttelemaan mansikkakakulla. Ihanaa kesää Sinulle, Ella ♥

      Poista
  3. Onpa kaunis kakku:). Missä järjestyksessä laitoit täytteet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin tietenkin kostutin pohjan, sitten levitin hilloa ohuen kerroksen, jonka päälle laitoin tuon kerma-rahkaseoksen ja sitten viimeiseksi siihen päälle nuo mansikkaviipaleet.

      Poista

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!