Tyttären rippijuhliin tein myös herkullisia lihapasteijoita. Muistan, kun lapsena kotona näitä tehtiin aina äidin kanssa jouluksi. Mums, mums suurta herkkua ja juhliin oikein oiva valinta. Ilma oli nimittäin helteinen ja tosi kuuma (+29 astetta), joten kaikki pieni suolainen teki hyvin kauppansa.
35-40 kpl
Rahkavoitaikina
375 g voita
6 3/4 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
375 g maitorahkaa
Täyte
1 ½ dl riisiä
300-400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1,5 tl suolaa
2 tl meiramia
1 tl maustepippuria
2 dl kuohukermaa
½ pkt voimakasta Koskenlaskijaa / muuta sulatejuustoa
Kananmunaa voiteluun
1 sipuli
1,5 tl suolaa
2 tl meiramia
1 tl maustepippuria
2 dl kuohukermaa
½ pkt voimakasta Koskenlaskijaa / muuta sulatejuustoa
Kananmunaa voiteluun
Nypi jauhot ja leivinjauhot kylmän voin kanssa sekaisin. Lisää lopuksi
rahka ja sekoita käsin tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita joko
pakastimeen tai jääkaappiin jähmettymään.
Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Silppua sipuli pieneksi ja ruskista se jauhelihan kanssa pannulla.
Mausta, lisää kerma ja sulatejuusto ja kypsä riisi. Lämmitä sen
aikaa, että sulatejuusto sulaa.
Ota puolet jähmettyneestä taikinasta ja kauli jauhotetulla alustalla
siitä n. 3-4 mm paksu levy. Laita lopputaikina takaisin kylmään, niin se
pysyy helpommin käsiteltävänä. Ota pasteijamuotilla (tai muulla
isolla, pyöreällä muotilla) ympyröitä.
Ota täytettä n. ruokalusikallinen ja laita täyte ympyrän
keskelle. Sivele ympyrän toinen reuna vedellä, niin reunat pysyvät
paremmin kiinni. Paina toinen reuna kanneksi ja pistele reunat kiinni
joko pasteijamuotin reunalla painaen tai esim. haarukalla. Halutessasi
voit kaulia jäljelle jäänyttä taikinaa vielä ohuemmaksi, ottaa siitä
muotilla esim. kukkia ja laittaa pasteijan koristeeksi.
Voitele pasteijat kananmunalla. Paista 225 asteessa n. 12-15 min, kunnes pasteijat ovat kauniin ruskeita.
Ohjeen otin Koko Suomi Leipoo-kilpailusta tutun Heidin blogista Makeaa Murmelin Täydeltä. Heidin blogista löydät myös vaihekuvia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!