KAKKUKIOSKIN TARINA

 
Muutama vuosi sitten ykkösharrastukseni oli ehdottomasti kakkujen teko. Tein sekä täyte- että voileipäkakkuja niin itselle kuin tilauksestakin. Aikanaan hullaannuin Ulla Svenskin kakuista ja halusin itsekin oppia tekemään yhtä kauniita kakkuja. Hain oppini netistä toisista leivontablogeista ja taitoni kehittyivät. Sana kiiri, että teen kakkuja tilauksesta. Sain tilauksia ihan mukavasti, mutta sitten se tapahtui. Mukavuus katosi. En osannutkaan enää sanoa ei ja otin liian paljon tilauksia vastaan. Mopo karkasi käsistä ja kakkujen teon mukavuus katosi. Laitoin pillit pussiin ja jäin tauolle. Tauosta tuli paaaaljon pidempi kuin koskaan osasin kuvitella. Viime vuoden aikana kokeilin tehdä muutamia tilauskakkuja, mutta vielä silloinkaan kakkuiluun ehdottomasti kuuluva leipomisen ilo ei ollut palannut. Se ahdisti. Jatkoin taukoa.
Tänään voin puhtaalla omalla tunnolla sanoa, että kakkujen tekeminen ja leipominen on kivaa eikä se enää ahdista. Minulla tuo koristeiden tekeminen on se haastavin asia. Aluksi olin liian vaativa itseäni kohtaan. Halusin ehdottomasti tehdä kaiken itse. Ei mitään valmista. Nyt olen itselleni armollisempi ja teen osan koristeista itse ja osan voin nykyisin jo ostaa valmiina. Blogiini olen kerännyt herkullisimmat reseptini muistiin itselleni, mutta myös iloksi ja hyödyksi kaikille muillekin kotileipureille. Leipominen on siis edelleenkin rakkain harrastukseni ja olen itsekin todellinen herkkusuu. Pidän juhlien järjestämisestä ja ystäväni ja sukulaiseni tuntevatkin minut runsaista "sen seitsemän sortin" kahvipöydän antimista erilaisilla kutsuilla ja perhejuhlissamme.


Päätyönäni toimin taloushallinnon tehtävissä KSO:n pääkonttorilla Kouvolassa. Pidän työstäni todella paljon. Mieheni ja läheiseni ovat aina luottaneet taitoihini ja kannustaneet minua jatkamaan rakkaan harrastukseni parissa. Heiltä saatu hyvä tuki onkin varmasti syy Kakkukioskin paluuseen. Nyt leivon taas vapaa-ajallani myös tilauksesta täyte- ja voileipäkakkuja. Mitään suuria monien kakkujen tilauksia en pysty enkä mielelläni ota vastaan, mutta pienemmät tilaukset hoidan sen mukaan, miten perhe-elämä antaa myöden. Kakkukioskin kakut valmistetaan rakkaudella kotikeittiössä. Haluan valmistaa asiakkailleni suussa sulavia kakkuja, jotka muistetaan pitkään vielä juhlien jälkeenkin. Positiivinen palaute leipomistani kakuista on paras palkka, minkä voin saada. Jokainen kakku suunnitellaan ja valmistetaan asiakkaan toiveiden mukaisesti hyvistä raaka-aineista eikä niissä käytetä mitään ylimääräisiä lisäaineita.

Ystävällisin terveisin, Krisse


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!