Pääsiäinen lähestyy ja erilaiset rahkaleivonnaiset ovat osa pääsiäistä. Niinpä leivoin tänään rahkapullia ♥
Pullataikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1½ tl suolaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
200 g voita sulatettuna
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1½ tl suolaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
200 g voita sulatettuna
Rahkatäyte:
500 g maitorahkaa
1 dl vispikermaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl sitruunanmehua
Voiteluun:
kananmunaa
1. Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon kananmuna.Lisää myös kardemumma, suola ja sokeri. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Sulatettu rasva lisätään taikinan alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
2. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
3. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmat pois ja leivo siitä pyöreitä pullia. Laita pullat kohoamaan leivinpaperoidulle pellille liinan alle. Paina lasilla syvennys kohonneeseen pullaan ja voitele pullan reunat munalla. Lusikoi rahkatäyte syvennyksiin.
4. Paista 220-asteisen uunin keskitasolla noin 10-15 minuutin ajan.
Nam! Rahkapullat on niin hyviä!
VastaaPoistaTotta! Ihan herkkua ♥
Poista