perjantai 20. kesäkuuta 2014

Brita-kakku

Keskiviikkona vietimme lähipiirin kesken pojan syntymäpäiviä. Paikalla oli myös joukko parhaimpia kavereita. Koska on kesä, vaikkei ilmasta sitä aina huomaakaan, tein synttärikakuksi kesäisen brita-kakun.


20 annosta

Valmistusaineet:
250g voita
2dl sokeria
4 keltuaista
3dl vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
2dl maitoa

Marenki:
4 valkuaista
3dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2dl mantelilastuja

Vahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita kuivat aineet joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Levitä kakkutaikina suorakaiteeksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Leivinpaperi kannattaa vaikkapa suihkuttaa vuokasprayllä niin pohja irtoaa sitten siitä helpommin. Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla pohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskitasolla 180 asteessa 15 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.



Täyte:
2dl sokeria
4dl vispikermaa
1prk maustettua rahkaa
1/2l tuoreita marjoja

Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan. Irrota puolikas pohjalevy leivinpaperista lastalla ja siirrä varoen tarjoiluvadille. Levitä täyte. Nosta toinen levy päälle.


Tarjoile brita-kakkua kahvipöydässä, kuten meillä tai jälkiruokana. Hyvä vaihtoehto Juhannuksenkin herkutteluun.

HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE!

2 kommenttia:

  1. Näyttää ja "kuulostaa" sairaan hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän makeampi kuin normisti mun kakut, mutta hyvää =)

      Poista

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!