keskiviikko 20. elokuuta 2014

Ravintolapäivän tunnelmia 17.8.2014

Osallistuimme viime sunnuntaina ensimmäisen kerran Ravintolapäivään. Oma kahvila on ollut jo pitkään suuri haaveeni. Kun sen perustaminen ei ainakaan tässä elämänvaiheessa ole mahdollista, oli hyvinkin luontevaa lähteä mukaan Ravintolapäivään. Tämän elokuun Ravintolapäivän ajankohta selvisi minulle vasta noin kolme viikkoa ennen h-hetkeä eli päivä suunniteltiin ja toteutettiin siis hyvinkin lyhyellä aikavälillä. Sää suosi tällä kertaa kahvilan pitoa ainakin täällä meillä ja päivä onnistui muutenkin ihan täydellisesti. Se jopa ylitti kaikki odotuksemme.


Meillä on suuri piha, joten perustimme Kakkukioskin Puutarhakahvilan. Iltapäiväkahveja pääsi nauttimaan joko huvimajaamme tai omenapuun alle. Lapsille oli varattu oma lasten mitoitukselle sopiva pöytä tuoleineen ja penkkeineen huvimajan seinustalle. Miljöö sai paljon kiitosta ja se tietenkin lämmittää suuresti mieltä. Ihmiset viihtyivät ja nauttivat kesän toistaiseksi viimeisestä aurinkoisesta päivästä.


Ensikertalaisena oli hirveän vaikea arvioida tarjottavien määrää. Onnistuimme siinä kuitenkin aika hyvin. Juustokakut olivat Ravintolapäivämme hittituote ja niitä olisikin voinut olla yhdet kumpaakin lajia enemmän. Tarjolla oli juustokakkujen lisäksi mokkapaloja, minttusuklaa-kahvikakkua, korvapuusteja, chocolate chip cookieseja, muffineita, sieni- ja tonnikalapiirakkaa sekä sämpylöitä, jotka täytettiin asiakkaan toiveiden mukaan. Juomina tarjolla oli kahvia, teetä ja mehua.
 

Lasten ja lapsiperheiden käytössä oli myös pihamme leikkialue, josta löytyy hiekkalaatikko, keinut, leikkimökki sekä tramboliini. 


Eniten jännitin sitä tuleeko asiakkaita. Asumme kuitenkin ihan maalla, noin 10 kilometrin päässä kaupungin keskustasta, joten ei ole itsestäänselvyys, että ihmiset eksyvät ja löytävät paikalle. Olin kuitenkin ilmoittanut kahvilamme virallisille Ravintolapäivän sivuille ja se kyllä kannatti. Iloksemme saimme todeta, että paikalle saapui paljon muitakin kuin vain ystäviämme ja sukulaisiamme. Maantien laitaan olimme myös laittaneet ison opasteen, josta selvisi, että kyseessä oli ravintolapäivän kahvila. Se auttoi asiakkaitamme löytämään perille. Epävirallisen laskelman mukaan kahvilassamme asioi ainakin yli 70 asiakasta. Ihan mahtavaa! Saimme todella paljon hyvää palautetta ravintolapäivästämme. Se tuntuu todella hyvältä ja innostaa jatkaamaan. Mielessä pyörii jo suunnitelmia seuraavasta ravintolapäivästä, joka on 15.11.2014. Suurkiitos kaikille ravintolapäiväämme osallistuneille! Te teitte kanssamme tästä päivästä ikimuistoisen.

Kuvat: Kuvat julkaistu Maria/Kanelia ja Kardemummaa- blogista luvalla.

12 kommenttia:

 1. Maailma tarvitsee juuri tällaista toimintaa!! ☆☆☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ihanaa, että tämä on suomessa mahdollista!

   Poista
 2. Hienoa kuulla, että teidän ensimmäinen Ravintolapäivänne onnistui yli odotusten :). Meidän 4.s kerta oli myös menestys täällä Helsingissä Kaivopuistossa. On se tosiaan ihan uskomatonta, että tällainen on mahdollista täällä sääntöjen ja kieltojen luvatussa maassa. Ja mikä upea ilma myös täällä, muut päivät viikon sisällä kun ovatkin sitten olleet vähemmän hienoja. Kävijöiden määrä on varmaan kuitenkin aika paljon kiinni ilmoistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että teidänkin päivänne oli jälleen kerran menestys! Nyt täytyy vain toivoa, että tämä on mahdollista jatkossakin eikä kukaan puutu tähän.

   Poista
 3. Ooooh, mitkä ihkut tarjoilut teillä o sielä ollu, namskis!!! Ja huippua, että onnistu nuin täyellisesti, pitäsköhän munki uskaltaa joku kerta, moon niin nynny etten oo uskaltautunu just siksi, että jos näkkee hirmusen vaivan ja tekkee ison työn ja sitte kävijöitä ei oiskaan. Voi ku oisitta lähempänä ni oisin kyllä tullu viivana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne ja olisipa tosiaan ollut kiva saada sinut vieraaksemme! Suosittelen kyllä joskus sinuakin osallistumaan Ravintolapäivään. Jos tuntuu, että oma koti on liian syrjässä, voi miettiä paikan jostain muualta. Tuo muakin just jännitti, jos ei tule ketään ja sitten kaikki leivonnaiset menee hukkaan. No tosin, oishan niitä voinut sitten pakastaa! Kaiken kaikkiaaankin määrien arvioiminen on varsinkin ensimmäisellä kerralla vaikeaa. Oma ravintola/kahvila kannattaa ilmoittaa sinne Ravintolapäivien nettisivuille, koska sitä kautta tuli ainakin meille paljon asiakkaita. Tämä korostuu varmasti juuri täällä muualla suomessa, missä Ravintolapäivään osallistujia on huomattavasti vähemmän kuin Helsingissä.

   Poista
 4. Vaan onpas sinulla ollut ihanat tarjoilut ja ympäristö kans... minä myös olen aprikoinut että josko olisin joskus osallistunut, vaan täällä meillä päin tällainen päivä taitaa olla ihan tietämätön. Houkuttaisi kyllä joskus kokeilla....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mimmi M ja ihanaa, kun tulit poikkeamaan bogissani ja jätit kommentin! Suosittelen kokeilemaan Ravintolapäivää. Jospa siitä toisetkin sitten innostuisivat ;)

   Poista
 5. Ihanan näköisen kahvilan olet tehnyt ja mahtavaa, kun huomioitte lapsetkin :) Kaunis piha, ihanat puitteet ja herkullisen näköiset tarjottavat! :D Ehkä minäkin joskus uskaltaudun... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru! Lapsiasiakkaat ovat tärkeitä. Heidän käsissään on meidän tulevaisuus. Lapset ovat vähintäänkin yhtä tärkeitä asiakkaita kuin lapsetkin. Meillä oma tytärkin osallistui ravintolapäivään hoitamalla melkein kokoajan yksin myynnin ja rahastuksen. Me saimme miehen kanssa seurustella ihmisten kanssa ja huolehtia, että myyntipöydällä riitti myytävää. Suosittelen tapahtumaan osallistumista kaikille!

   Poista
 6. Voi että sinulla on ollut ihana kahvila!<3 Varmasti todella mieleenpainuva ja rikastuttava kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! Pop up kahvilan pito oli kyllä tosi kiva kokemus. Keväällä ehkä sitten uudestaan :)

   Poista

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!