keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Luumukakku

Valion maitopurkin kyljestä vuosia sitten napattu ohje toimii vieläkin. Hyvä, helppo ja hyvin säilyvä (ellei tule syödyksi) kahvikakku jouluiseen kahvipöytään.


4 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 tl soodaa
175 g margariinia tai voita
1 prk (200g) kermaviiliä
1 dl luumumarmelaadia
 
 Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini/voi mikrossa. Lisää sulan rasvan joukkoon luumumarmeladi ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä jauhomausteseos ja luumumargariiniseos. Sekoita vain tarvittava määrä, että jauhot sekoittuvat. Kaada voideltuun vuokaan. Tasoita pinta. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Ripottele kakun päälle ennen tarjoilua tomusokeria ja koristele esimerkiksi sokerimassakukilla/koristeilla.
 


 
HYVÄÄ JA MAUKASTA JOULUA KAIKILLE!

4 kommenttia:

  1. Oi ihana kakku, en ole ikinä syönyt luumukakkua. <3 Ihanaa Tapaninpäivää. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi hyvä ohje. Ihanan jouluinen mausteiden ansiosta. Kermaviili ja hillo tekevät siitä mehevän kakun, joka säilyy pitkään, ellei tule syötyä ;)

      Poista
  2. Tuttu kakku, onpa tullut joskus itsekin tehtyä ;). Ihanaa ja maukasta uutta vuotta 2015, Krisse!

    VastaaPoista
  3. Oi mikä herkullinen blogi täällä :) Aloin lukijaksesi :) Tervetuloa kylään minunkin luokse :)

    VastaaPoista

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!