tiistai 22. heinäkuuta 2014

Herkulliset lihapasteijat rahkavoitaikinasta

Tyttären rippijuhliin tein myös herkullisia lihapasteijoita. Muistan, kun lapsena kotona näitä tehtiin aina äidin kanssa jouluksi. Mums, mums suurta herkkua ja juhliin oikein oiva valinta. Ilma oli nimittäin helteinen ja tosi kuuma (+29 astetta), joten kaikki pieni suolainen teki hyvin kauppansa.



35-40 kpl

Rahkavoitaikina
375 g voita
6 3/4 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
375 g maitorahkaa

Täyte
1 ½ dl riisiä
 300-400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1,5 tl suolaa
2 tl meiramia
1 tl maustepippuria
2 dl kuohukermaa
½ pkt voimakasta Koskenlaskijaa / muuta sulatejuustoa

Kananmunaa voiteluun
Nypi jauhot ja leivinjauhot kylmän voin kanssa sekaisin. Lisää lopuksi rahka ja sekoita käsin tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita joko pakastimeen tai jääkaappiin jähmettymään.

Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Silppua sipuli pieneksi ja ruskista se jauhelihan kanssa pannulla. Mausta, lisää kerma ja sulatejuusto ja kypsä riisi. Lämmitä sen aikaa, että sulatejuusto sulaa. 
 
 Ota puolet jähmettyneestä taikinasta ja kauli jauhotetulla alustalla siitä n. 3-4 mm paksu levy. Laita lopputaikina takaisin kylmään, niin se pysyy helpommin käsiteltävänä.  Ota pasteijamuotilla (tai muulla isolla, pyöreällä muotilla) ympyröitä.
 
Ota täytettä n. ruokalusikallinen ja laita täyte ympyrän keskelle. Sivele ympyrän toinen reuna vedellä, niin reunat pysyvät paremmin kiinni. Paina toinen reuna kanneksi ja pistele reunat kiinni joko pasteijamuotin reunalla painaen tai esim. haarukalla. Halutessasi voit kaulia jäljelle jäänyttä taikinaa vielä ohuemmaksi, ottaa siitä muotilla esim. kukkia ja laittaa pasteijan koristeeksi.
Voitele pasteijat kananmunalla. Paista 225 asteessa n. 12-15 min, kunnes pasteijat ovat kauniin ruskeita.
 
Ohjeen otin Koko Suomi Leipoo-kilpailusta tutun Heidin blogista Makeaa Murmelin Täydeltä. Heidin blogista löydät myös vaihekuvia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!