torstai 19. kesäkuuta 2014

Rippikakku

Rippilapsen yksi lempiväreistä on keltainen ja se väri päätyi myös rippikakkuun. Kakussa on vaalea peruskakkupohja, joka on kostutettu hyvinkin perinteiseen tapaani vaniljamaidolla. Väliin tein mangotäytteen. Kakun päällystin sokerikuorrutteella ja koristeina valkoiset, isot helmiäisruusut lehtineen ja risti.
 

Mangotäyte:
200g mangotuorejuustoa
200g vaniljarahkaa
2dl vispikermaa
425g säilykemangoa (purkillinen)
1/2 dl tomusokeria
 
mangohilloa
 
Hillo sivellään kakkupohjalle ennen täytettä.
 
Valuta säilykemangot siivilässä ja pilko pieniksi paloiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi tomusokerin kanssa.
Vatkaa tuorejuusto ja rahka keskenään ja yhdistä kermavaahto käännellen joukkoon.
Sekoita säilykemangon palat vaahtoon varovasti.
 
Ohjeen täytteeseen nappasin Tarun Taikakakuista.
 


5 kommenttia:

  1. Todella kivan näköinen riparikakku! :) Ja ruusut on tosi hienosti tehty! Ne näyttää ihan aidoilta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruusut olen tilannut valmiina Ullan Unelmasta, joten ne eivät ole omaa käsialaani. Ruusujen teko on ehkä haastavinta, mitä tiedän näissä koristehommissa.

      Poista

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!