keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

TexMex-voileipäkakku

Meidän perheen yksi suosikki voileipäkakuista on tämä texmexkakku. Sitä tehtiin näihinkin viime sunnuntain rippijuhliin rippilapsen toiveesta.



2,5 pkt kauravuokaa
Kostutus:
Lihaliemi
Täyte:
900g broilersuikaletta
chili sweet sour kastiketta loraus
2 punaista paprikaa
200g tuorejuustoa
4 dl ranskankermaa
loraus sitruunamehua
mustapippuria
suolaa
1 tlk salsadippikastiketta
1 tlk cuacomolea
Kuorrute:
400 g tuorejuustoa
2 dl majoneesia

Päälle:
2 ruukkua jääsalaattia
kirsikkatomaatteja
punasipulia
nachoja
Paista broilersuikaleet pannulla ja mausta sweet chili-kastikkeella. Anna jäähtyä. Hienonna suikaleet pieniksi. Lisää loput täytteen aineet ja sekoita tasaiseksi.

Poista leivistä reunat. Itse kasasin voileipäkakun irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi ja reunoilla kelmut (yli reunan). Kasaa kakku latomalla vuokaan vuoroin leipäsiivuja ja täytettä. Kostuta leipäsiivut reilusti pullasutia apuna käyttäen. Itse tein kakkuun kolme kerrosta. Käännä kelmujen reunat kakun päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Seuraavana päivänä vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää majoneesi joukkoon. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele haluamallasi tavalla.


Ohje on alkujaan Pirkka-lehdestä, jonka jälkeen sitä on hiukan muokattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!