Kokeilin tehdä äitienpäiväksi ihan uudella tavalla voileipäkakkua. Tein kakun kahvikakkuvuokaan Pullahiiren ohjeen mukaan. Vähän kyllä jänskätti, miten onnistuu, mutta olin lopputuokseen tyytyväinen.
700g Ruis paahtoleipää
Täyte 1.
250g kinkkusiivuja
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g yrttituorejuustoa
150g ranskankermaa
1 maustekurkku
mustapippuria
ruohosipulia
Täyte 2.
1 pieni punainen paprika
100g tuorekurkkua
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g ranskankermaa
mustapippuria
suolaa
Kostutus:
liha- tai kasvislientä/ sitruunalla maustettua vettä
Kuorrutus:
2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria
suolaa
Koristeeksi:
jääruukkusalaattia/herneenversoja
kinkkusiivuja
tomaattia
Vuoraa 2,5 litrainen sydänkakkuvuoka tuorekelmulla. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois. Vatkaa täyteen 1 kaikki muut ainekset paitsi kinkku sähkövatkaimella tai monitoimikoneella sekaisin. Lisää lopuksi paloiteltu kinkku. Tee sen jälkeen toinen täyte. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma sähkövatkaimella ja mausta täyte mustapippurilla ja suolalla. Raasta kurkku ja purista siitä ylimääräinen neste pois. Paloittele paprika ja lisää kurkun kanssa täytteeseen.
Leikkaa paahtoleipäsiivut puoliksi ja laita niitä ensimmäinen kerros vuokaan. Kostuta leivät valitsemallasi kostutusliemellä. Levitä puolet täytteestä 1 leipien päälle. Levitä leipiä uusi kerros ja kostuta. Lisää täyte 2. Jatka vuorottelemalla täytteitä, kunnes viimeisen täytekerroksen päälle tulee leipäkerros. Kostuta ja käännä ylimääräiset kelmut voileipäkakun päälle. Painele kakku tiiviiksi ja laita jääkaappiin vetäytymään yön yli.
Ota kelmut pois voileipäkakun päältä ja kumoa kakku tarjoilualustalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa tuorejuusto joukkoon. Mausta valkopippurilla ja suolalla.
Levitä kuorrute voileipäkakun päälle. Koristele kuorrutettu kakku salaatilla tai herneenversoilla sekä kinkkusiivuilla ja tomaatilla. Itse olisin halunnut kakun päälle herneenversoja, mutta en valitettavasti saanut niitä kaupasta.
Kakku oli oikein hyvää ja varmasti tulee tehtyä toistekin. Tämä kakku valmistettiin suurella sydämellä, Äidille <3
Ihana voikkarikakku! Pitäisi itsekkin kokeilla tehdä se tälläiseen sydän-vuokaan.
VastaaPoistaKiitos Kirsi! Kannattaa kokeilla. Käyttämällä erilaisia vuokia saa mukavaa vaihtelua ja tälläisellä muotovuokalla kivasti näyttävyyttä.
PoistaMinäkin olen tehnyt voileipäkakkuja Pullahiiren innoittamana kuivakakkuvuokiin ja mielestäni ne toimii todella hyvin! (blogissa on kuviakin) Kakusta tulee kaunis ja ihanan pienikin :) Tuohon sydänvuokaan tehtynä kakku on kyllä tosi kaunis :)
VastaaPoistaOlen ihaillut blogissasi noita kuivakakkuvuokiin tehtyjä voileipäkakkuja. Ne ovat todella kauniita ja niillä saa mukavaa vaihtelua kahvipöytään.
Poista