lauantai 1. lokakuuta 2016

Ristiäiskakut

Tänä viikonloppuna sain tehdä tarjottavia työkaverini lapsen ristiäisiin. Tyttövauvan kastejuhlaan toivottiin hennon vaaleanpunaista täytekakkua, jossa olisi valkoiset pursotukset ja päällä vaaleanpunainen sokerimassa. Koristeiden suhteen sain aika vapaat kädet. 



Täytekakussa on seitsemän munan sokerikakkupohja. Sokerikakkupohjan teen nykyisin niin, että punnitsen kananmunat ja kerron niiden painon 0,7:llä. Näin saan tarvittavan sokerin ja vehnäjauhojen määrän. Leivinjauhetta käytin pohjaan reilun teelusikallisen. Kakkupohjan jaoin kolmeen osaan ja osat kostutin vanilliinisokerilla maustetulla maidolla. Kakun väliin tein vadelmamoussen.

Vadelmamousse
8 liivatelehteä
4dl vispikermaa
2prk ranskankermaa
2,5dl sokeria
4tl vanilliinisokeria
400g vadelmia


Koristeet on tehty sokerimassasta. Päällä olevan sokerimassan sävy on pastelli pinkki. Paketissa sävy näytti tosi vaalealta ja mietin jo, että onko liiankin vaalea, mutta kakun päällä näytti kyllä ihan hyvältä. 24 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuun tarvitsee 250g sokerimassaa. Pursotuksiin käytin flora vispiä, jonka sekaan lisäsin vaahdotuksen loppuvaiheessa vielä vaniljakreemijauhetta.


Täytekakun lisäksi tein vielä ison kreikkalaisen voileipäkakun. Tämä voileipäkakku on yksi meidänkin perheen suosikeista. Ohje tähän löytyy blogistani TÄÄLTÄ.


5 kommenttia:

  1. Upean näköiset kakut! Ja ihanat yksityiskohdat tuossa vauvan peitossa! Olet kyllä hurjan taitava <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marika ♥ Peitto on tehty muotin avulla. Sillä saa helposti kaunista. Tässäkin asiassa pätee sanonta tekemällä oppii ja harjoitus tekee mestrin, vaikken pidäkään itseäni vielä ihan mestarina kuitenkaan. ämä on sellainen taiteen laji, jossa voi aina oppia jotain uutta, jos vain haluaa.

      Poista
  2. Apua miten ihania kakkuja sinä olet tehnyt :) Varsinainen sokerileipuri oot! ihania

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjo ♥ Seitsemän kahdeksan vuotta sitten hurahdin leipomiseen ja sillä tiellä ollaan edelleenkin. Pikku hiljaa oppii aina uutta, kun etsi tietoa, kokeilee, välillä pettyy, jos ei onnistukaan ja välillä sitten onnistuu. Tärkeintä on ettei koskaan luovuta.

      Poista
  3. Ihan törkeen ihana kakku,olet todella taitava leipoja. Miten teit nuo pienet Kukat?

    VastaaPoista

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!