maanantai 2. kesäkuuta 2014

Pyöreä savulohikakku

Tein tyttärentyttäreni 2-vuotis syntymäpäiville ensimmäisen kerran pyöreän voileipäkakun. Näin Tarun Taikakakut blogissa niin kauniita pyöreitä voileipäkakkuja, että minunkin oli pakko kokeilla. Hyvin onnistui ja olin tyytyväinen lopputulokseen.


2pkt ruis paahtoleipää

Täyte 1.
300g savulohta
400g maustamatonta tuorejuustoa
200g yrttituorejuustoa
200g ranskankermaa
tuoretta tilliä
suolaa
valkopippuria

Täyte 2.
2 kypsäksi keitettyä kananmunaa
1prk raejuustoa
200g ranskankermaa
80g margariinia
tuoretta tilliä
suolaa
valkopippuria

Kostutukseen:
sitruunavettä

Kuorruttukseen:
2dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria
suolaa
salaattia valinnan mukaan, kananmunia, sitruunaa, tilliä

Laita kaikki ensimmäisen täytteen tuorejuustot monitoimikoneeseen ja sekoita sekaisin. Lisää joukkoon pilkottu tilli, lohi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Valmista täyte 2. Sekoita monitoimikoneessa kaikki täytteen ainekset raejuustoa lukuunottamatta sekaisin. Lisää lopuksi raejuusto ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa leivistä reunat pois. Lado leivät esim. irtopohjavuokaan, kuten minä tein. Kostuta leivät ja levitä puolet ensimmäisestä täytteestä leipien päälle. Levitä uusi kerros leipää ja kostuta. Levitä toinen täyte leipien päälle. Levitä taas uusi kerros leipiä ja kostuta. Levitä loput ensimmäisestä täytteestä leipien päälle. Levitä vielä kerros leipiä ja kostuta. Kääri kakku kelmuun ja laita jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.


Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Sekoita kerma tuorejuuston sekaan ja mausta kuorrute. Levitä kuorrute kakun päälle ja sivuille. Koristele haluamallasi tavalla.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaapa ihanalta ohjeelta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen aina kalakakun tällä ohjeella. Ihan paras =)

      Poista
  2. Aika herkun näköne!! Mää aattelin testata voikkaria sillä leivänmuru -systeemillä ni ei tarvis nuijen palojen kansa pelata, mulla o kyllä ennakkoluulot niitä muruja kohtaa vaa eihä sitä tiijä että kuinka hyvä tulis, köö vaa intoutus kokkeileen! Nii ja onnittelut pikkuneitoselle näi jäläkikättee, meillä o juhulat ens pyhänä, sinne mää sen mopokoristeenki tekkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! Mullakin vielä kokeilematta se sellanen leivämuru-kakku, mutta ehkäpä vielä jonain päivänä joihinkin juhliin. Mukavia juhlia teillekin!

      Poista

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!