maanantai 25. elokuuta 2014

Kaakaomuffinit

Ei ole turhaan kehuttu näitä muffineita maailman parhaiksi. Muffinit ovat todella kuohkeita ja meheviä. Tämän jälkeen en minäkään kyllä enää muuta ohjetta tarvitse. Itse löysin ohjeen Tarun Taikakakuista, mutta alkuperäinen ohje on Pullahiireltä.


3 dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
1/2tl soodaa
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
115g voita
1dl fariinisokeria
1dl kidesokeria
2 kananmunaa
1/2dl ranskankermaa
2 1/2dl maitoa

Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit hyvin keskenään. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, hyvin vatkaten. Sekoita maito ja ranskankerma. Lisää taikinaan vuorotellen keskenään sekoitettujen kuivien aineiden kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista noin 15 minuuttia 175 asteessa uunin keskitasolla. Nosta ritilän päälle jäähtymään. Halutessasi voit koristella jäähtyneet muffinit esim. tuoejuustokuorrutteella.


Kuorrutus:
1dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl tomusokeria

Vatkaa kerma ja lisää tuorejuusto ja tomusokeri. Pursota kuohkeaksi vatkattu kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele halutessasi strösseleillä, vohvelikukilla tai pienillä kakunkoristeilla.


Tein tällä kertaa muffinit minimuffinipellillä. Annoksesta tuli noin 40 minimuffinia. Muffinit olivat tarjolla toisen lapsenlapsemme ristiäisissä. Päädyin tähän pienempään kokoon, koska olen huomannut, että normaalikokoiset muffinit ovat liian isoja tarjotaviksi juhlissa, jossa on tarjolla paljon muutakin. Oikea valinta. Tällä kertaa ei muffineita juuri jäänyt yli, vaan ne tekivät hyvin kauppansa.

2 kommenttia:

  1. Eksyinpä tänne jostakin. Kiva blogi sinulla, paljon herkullisia reseptejä. Tätä on kai pakko testata, jos kerta maailman parhaita ovat.. :)

    VastaaPoista

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!