keskiviikko 13. toukokuuta 2015

3-vuotiaan synttärikakku kotieläimillä

Tein ensimmäisen lapsenlapseni 3-vuotis synttäreille kotieläinaiheisen synttärikakun, koska sankari pitää kovasti eläimistä ja on "tottunut" lypsyllä kävijä toisessa mummolassaan.


Kakussa oli viiden munan gluteeniton vaalea kakkupohja. Punnitsin ensin viisi kananmunaa ja kerroin niiden painon 0,7:llä, jolloin sain lukeman, joka on kakkupohjaan tarvittavan sokerin määrä. Sen jälkeen vatkasin kananmunat ja sokerin kuohkeaksi vaahdoksi. Hyvä sääntö on, että vatkaa munia niin monta minuuttia kuin munia on. Tässä tapauksessa siis viisi minuuttia. Lopuksi lisäsin taikinaan saman määrän gluteenitonta jauhoseosta siivilän läpi varovasti sekoittaen kuin sokeriakin oli. Jauhojen sekaan sekoitin vajaan teelusikallisen leivinjauhetta. Sitten kaadoin taikinan voideltuun irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Paistoin kakkupohjaa 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. Kakun kypsyyden varmistin vielä tikulla. Kuiva tikku, kypsä kakkupohja.


Kakkupohjan kostutin varovasti maidolla, jonka sekaan olin sekoittanut hiukan vanilliinisokeria. Täytteeksi laitoin vadelmahilloa ja diplomaattikreenin. Diplomaattikreemissä on vaniljakreemijauheesta tehty kreemi, joka on sekoitettu kermavaahdon sekaan.


Kakun pursotukset tein vispikermalla, jonka sekaan vispasin vaniljakreemijauhetta. Vaniljakreemijauhe sitoo kosteutta ja pursotukset säilyvät hyvinä. Kakun päälle ripottelin oikeasti jalkapallokakun päälle tarkoitettuja strösseleitä ruohoksi. Ruohotupsut tein valkosipulipuristimelle sokerikuorrutteesta. Mustat kivet tein myös sokerikuorrutteesta. Eläin- ja kukkakoristeet ostin tällä kertaa valmiina Ullan Unelmasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!