maanantai 11. toukokuuta 2015

Mokkapala-muffinit (gluteeniton ja maidoton)

Tein eilisille 3v-synttäreille ensimmäisen kerran mokkapala-muffineita. Kirsin keittiöstä löytyi sopiva ohje, joka oli sekä gluteeniton että maidoton, joten sopi myös juhlien allergisille. Minimuffini koko on minusta parempi juhlissa kuin mormaalikokoiset isommat muffinit. Erityisesti tykkäsin tässä ohjeessa tuosta helposta ja hyvästä kuorrutteesta.

 
34 kpl minimuffinseja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 dl kiehuvaa vettä
100g Keiju laktoositon margariini

Kuorrute:
150g Keiju laktoositon margariini
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl tomusokeria
3 rkl vahvaa kahvia
1 rkl vaniljasokeria
 
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen kiehuvan veden kanssa vaahdon sekaan. Lisää lopuksi sulatettu margariini joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja annostele taikina minimuffinssivuokiin. Paista n. 10 min. 175 asteessa. Anna jäähtyä ritilän päällä.
Tee kuorrute. Mittaa kulhoon pehmennyt rasva ja muut aineet. Vatkaa vatkaimella voimakkaasti ainekset sekaisin. Pursottele tai levitä kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele haluamallasi tavalla esim. nonparelleilla.
 
 

2 kommenttia:

  1. Voikohan jauhoa korvata perunajauholla? Näyttävät hyviltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jassuntassu! Kyllä varmasti ainakin osan voi korvata.

      Poista

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!