Piirakkapohja:
100g huoneenlämpöistä voita
1 kananmuna
220g vehnäjauhoja
1dl juustoraastetta
ripaus suolaa
Mittaa kaikki ainekset samaan kulhoon.Nypi sormilla tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa, tee vain taikinasta kiinteä pallo. Laita jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistuksen ajaksi.
Kinkkutäyte:
300g palvikinkkua
3dl kermaa
3 munaa
120g smetanaa
1dl juustoraastetta
puolikas ruukku persiljaa (oman maun mukaan)
puolikas ruukku ruohosipulia (oman maun mukaan)
mustapippuria
suolaa
paprikajauhetta
kirsikkatomaatteja
Sekoita kerma,
smetana, juustoraaste ja munat keskenään. Pilko kinkku pieneksi ja lisää
joukkoon. Lisää myös silputtu ruohosipuli ja persilja, lisää myös
mustapippuria ja paprikajauhetta. Kauli taikina
n. 3mm paksuiseksi levyksi. Nosta voideltuun
(irtopohja)vuokaan, laita halutessasi pohjalle vielä pala leivinpaperia,
jotta piirakka irtoaa paremmin vuoasta. Painele tasaiseksi ja leikkaa
ylimääräinen taikina pois. Kaada täyte pohjan päälle, ja laita
pinnalle halkaistuja kirsikkatomaatteja.
Paista 200 asteisessa uunissa
alatasolla noin 40 minuuttia kunnes pinnassa on kaunis kullanruskea väri
ja piirakan täyte tuntuu kiinteältä. Voit
valmistaa piirakat mainiosti jo esim. paria päivää aiemmin. Kun
tarjoilun aika koittaa, suojaa piirakan pinta foliolla ja laita 175
asteiseen uuniin keskitasolle noin vartiksi, kunnes piirakka tuntuu
lämpimältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!