sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Paholaisen kakku



5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1-2 tl jauhettua kardemummaa (oman maun mukaan)
2 isoa kananmunaa
2 1/2 dl kahvikermaa (laitoin maitoa 1½ dl ja kermaa 1dl)
125 g voita tai margariinia (sulatettuna ja jäähdytettynä)

 Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.... kaakaojauhe kannattaa siivilöidä sekaan, ettei taikinaan jää jauheesta kokkareita. Lisää munat, kerma/kermamaito ja rasvasula ja sekoita taikina varovaisesti tasaiseksi. Elä sekoittele liikaa, sillä taikinaan ei haluta sitkoa.... Taikina on löysää, vaan jauhoja ei kannata lisätä yhtään enempää mitä ohjeen mukainen määrä on. Kaada löysä kakkutaikina vuokaan  ja paista kakku uunissa noin 160 asteessa noin 1 tunti. 

 Anna kakun jäähtyä noin 5 min ja kumoa se sitten varovaisesti ritilälle/lautaselle. Tämänkin kakun maku vaan paranee, jos sitä malttaa säilyttää edes päivän ennen syöntiä.


Ps. Mimmin blogista löytyy kyllä kaikista parhaat kahvikakkujen reseptit. Kannattaa käydä tutustumassa!

4 kommenttia:

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!