sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Summerlike naked cake

Tein tänään elämäni ensimmäisen kerran naked cake'n. Samalla osallistuin kakulla Kuusankosken Taideruukin kesätapahtuman leikkimieliseen kakkukisaan. Lähdin koko kisaan mukaan tosi nopealla päätöksellä, kun sain järjestävältä taholta viestiä asiasta. Joku oli antanut vihiä, että olen tehnyt kakkuja ja siitä se idea sitten lähti. Kilpailun aiheena oli kesä ja minusta mikäs muukaan kuin marjaisa naked cake oli tähän kohtaan sopivin vaihtoehto. Kakku kuvaa minusta hyvin myös kesän ihanaa rentoutta ja vapautta.


Kakussa on neljän munan sokerikakkupohja. Nykyisin teen aina kakkupohjan niin, että punnitsen kaikki ainekset. Ensin punnitaan kananmunat ja niiden paino kerrotaan 0,7:llä. Näin saadaan tarvittava sokerin ja jauhojen määrä. Leivinjauhetta laitoin vajaan teelusikallisen.


Kakun väliin tein täytteen kermasta ja sitruunarahkasta. Mansikoiden joukkoon pilkoin noin 10 kpl tuoreita mintun lehtiä. Kakkupohjat kostutin maidolla, jonka seassa oli vaniljasokeria.Kakun päälle laitoin vielä ohuen kerroksen täytettä tartuntapinnaksi marjoille. Kakun päällä on siis mansikoita, pensasmustikoita ja sarviorvokin kukkia, jotka ovat muuten syötäviä. Kakkukisaan osallistui kaiken kaikkiaan kuusi kakkua. Yleisö sai äänestää omaa suosikkiaan ja minun kakkuni tuli yleisöäänestyksessä kolmanneksi. Lisäksi tuomariraati maisteli kakkuja ja valitsi sekä maun että ulkonäön perusteella kakkukisan voittajan. Jokainen osallistuja palkittiin myös kunniamaininnalla. Minun kakkuni oli Frida Kahlomaisin kakku :)


Tuo Kuusankosken Taideruukki on kyllä ihan mielettömän ihana paikka. Itse olen nyt menettänyt sydämeni sille ihan täysin. Kannattaa kyllä ehdotomasti poiketa siellä, jossa liikutte Kouvolan seudulla.


Ihanaa, maukasta ja aurinkoista alku kesää kaikille ♥

2 kommenttia:

  1. Ihanan kesäinen kakku! <3 Ja totta, Taideruukin alue on kyllä tosi kiva. Huippua, että siihen on alettu panostaa ja uusia kivoja yrittäjiä pompsahtelee meidän asiakkaiden iloksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marika ♥ Minustakin on tosi hienoa, että Taideruukin aluetta on alettu herätellä henkiin. Sen miljöö on vaan ansainnut sen.

      Poista

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!