sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Mansikka-raparperimehu ♥

Tein juhannukseksi mansikka-raparperimehua. En olekaan koskaan aiemmin tehnyt raparpereista mehua, joten kokeilu oli mielenkiintoinen, mutta kannattava. Mehusta tuli oikein hyvää eikä lainkaan liian makeaa. Halutessaan mehua voi laimentaa vedellä tai jos haluat mehuun hiukan hapokkuutta voit laimentaa mehua kivennäisvedellä.


1 kilo raparperejä
250g mansikoita
1,5l vettä
3dl sokeria
1 sitruunan mehu

Kuori raparperit ja pilko pieniksi paloiksi. Laita raparperit, mansikat ja vesi kattilaan. Keitä mehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Siivilöi mehu ja laita se takaisin kattilaan. Sekoia mehun joukkoon sokeri sekä puristettu sitruunamehu. Keitä vielä muutama minuutti. Anna mehun jäähtyä ja pullota se puhtaisiin pulloihin. Säilytä kylmässä.


2 kommenttia:

  1. Mä oon tehnyt joitain kertoja mehua pelkästä raparperistä, siitäkin tulee tosi hyvää. Mansikan kanssa se on sit varmasti ihan superherkkua! Pitää vissiin kokeilla, meillä on edelleen pakkasessa jotain vanhoja rapsuja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Siinä samalla menee kaikki vanhat pakastemansikatkin, jos sellaisia vielä pakastimesta löytyy. Voisin itse kyllä kokeilla tehdä ihan pelkästä raparperistakin :))

      Poista

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!