keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Savulohikakku

 
2,5 pkt kauravuokaa

1. Täyte:
300 g savulohta
400 g tuorejuustoa
200 g yrttituorejuustoa
2 dl ranskankermaa
tuoretta tilliä
valkopippuria
suolaa

2.Täyte:
2 keitettyä kananmunaa
1 prk raejuustoa
2 dl ranskankermaa
80 g margariinia
tuoretta tilliä
valkopippuria
suolaa

Kostutukseen:
Sitruunavettä

Kuorrutukseen:
2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
valkopippuria
suolaa

Koristeluun:
200 g savulohta
kirsikkatomaatteja
6-7 keitettyä kananmunaa
jääsalaattia

Laita kaikki ensimmäisen täytteen tuorejuustot monitoimikoneeseen ja sekoita sekaisin. Lisää joukkoon pilkottu tilli, lohi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Valmista täyte 2. Sekoita monitoimikoneessa kaikki täytteen ainekset raejuustoa lukuunottamatta sekaisin. Lisää lopuksi raejuusto ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa leivistä reunat pois. Lado leivät esim. irtopohjavuokaan, kuten minä tein. Kostuta leivät ja levitä puolet ensimmäisestä täytteestä leipien päälle. Levitä uusi kerros leipää ja kostuta. Levitä toinen täyte leipien päälle. Levitä taas uusi kerros leipiä ja kostuta. Levitä loput ensimmäisestä täytteestä leipien päälle. Levitä vielä kerros leipiä ja kostuta. Kääri kakku kelmuun ja laita jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Sekoita kerma tuorejuuston sekaan ja mausta kuorrute. Levitä kuorrute kakun päälle ja sivuille. Voit myös pursottaa reunat. Jos haluat tehdä pursotukset, tee 1,5 kertainen annos kuorrutetta. Pese ja pilko päälle tulevat kasvikset. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!