sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Blueberry Dream Cupcakes

Olen huomannut, että juhliin kannattaa tehdä ennemmin minimuffineita kuin normaalikokoisia. Minimuffini on mukava parin suupalan kokoinen makea tarjottava ja lapsille ihan ehdottomasti parempi vaihtoehto. Jämiäkin jää huomattavasti paljon vähemmän. Eilisille lapsenlapsemme 1-vuois syntymäpäiville tein näitä blueberry dream cupcakeja. Ohjeen nappasin Railin blogista Celebration Treats 4U.





3 kananmunaa
2,5 dl (jätä hiukan vajaaksi tuo 1/2 dl) sokeria
0,5 dl öljyä
0,5 dl maitoa TAI kermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl vanilja-aromia
1/2 sitruunankuori raastettuna
3 rkl sitruunamehua
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1,5 dl mustikoita

Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen, kiertoilma 160-asteeseen.

Mittaa kulhoon munat, sokeri, öljy, maito, jogurtti, vanilja-aromi sekä 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu. Vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Sekoita jauhot ja leivinjauhe sekä ruokasooda keskenään ja siivilöi ne parissa erässä taikinan sekaan. Lisää taikinaan viimeiseksi mustikat varovasti nostellen.

Nostele lusikalla taikinaa suoraan muffinsipellillä oleviin paperivuokiin n. 3/4 täyteen. Jos teet ilman muffinsipeltiä, muffinsipaperien olisi hyvä olla tosi tukevia, jotta ne säilyttävät muotonsa kauniisti.

Paista uunin keskiosassa. Kokeile kypsyyttä tikulla, jos taikinaa ei tartu tikkuun, ovat ne kypsiä. Jäähdytä hetki muffinsipellillä ja kumoa ne pois muffinsipellin syvennyksistä ja jäähdytä  loppuun ritilällä.

Kuorruta cupcaket vasta täysin jäähtyneenä.

 TUOREJUUSTOKUORRUTUS

100 g voita, huoneenlämpöistä
4 dl tomusokeria
125 g mascarponea
1 tl vanilja-aromia
2 rkl sitruunan kuorta raastettuna
2 rkl kuohukermaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää voivaahdon sekaan n. 3dl tomusokeria ja vatkaa sekaisin. Lisää sitten mascarpone (jääkaappikylmä käy) ja vanilja-aromi, raastettu sitruunankuori sekä kerma ja vatkaa hetki. Lisää vielä tomusokeria, kunnes saat  kuorrutukseen sopivan koostumuksen ja vatkaa vielä hetki. Pursota cupcakien päälle ja koristele halutessasi.

Säilytä cupcaket jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!