lauantai 5. huhtikuuta 2014

Cake Pops

Kerran aikaisemminkin olen tehnyt cake popseja, mutta siitä on jo tosi pitkä aika. Silloin ei laittanut niitä tikkuihin eli tämä oli sitten ihka ensimmäinen kakkutikkari kokeilu. Innostuin asiasta, kun löysin Tarun Taikakakut blogista niin hyvät ohjeet ja houkuttelevat kuvat.


noin 10 popsia
yksi pötkö domino keksejä
2 rikl vaniljatuorejuustoa
valkosuklaata
nomparelleja tms.

Ota dominoista täyte pois. Murskaa keksit monitoimikoneella. Kaada keksimurska kulhoon ja lisää keksien täyte ja vaniljatuorejuusto. Sekoita tasainen massa. Pyörittele massasta tasakokoisia palloja lautaselle ja laita ne jääkaappiin viilentymään ja kovettumaan ainakin puoleksi tunniksi.


Sulata suklaa ja kasta ensin tikun pää suklaaseen, työnnä se palloon ja anna kovettua. Sen jälkeen kasta koko tikkari suklaasulaan, koputtele tikun vartta mukin reunaan niin kauan kuin suklaata valuu ja ripottele sitten pinnalle nomparellit tms. Tarvittaessa lämmitä suklaata välillä mikrossa. Mitä juoksevampaa suklaa on, sen helpompaa kuorruttaminen on. Suklaata kannattaa sulattaa reilusti. Silloin kuorruttaminen on huomattavasti helpompaa ja käy nopsaan. Nosta tikkarit jääkaappiin kovettumaan. Itse käytin apuna styroksilevyä, johon laitoin tikkarit pystyyn. 


Nämä cake popsit syötiin tytön synttäreillä viime sunnuntaina ja olivat ainakin lapsivieraiden mieleen. Voit valmistaa cake popsit jo muutamaa päivää ennen juhlia.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvin maistuivat niin isoille kuin pienillekin!

   Poista
 2. Nämä o varppii herkullisen makusiaki eikä vaa näkösiä. Dominoita määki käytän, ku niitten mausta tykkään, mutta en kyllä oo ottanu sitä täytettä pois, turhaa näpertämistä :D Määhän tein niitä minttukakkaroita sillo viime kesänä sinne häihi ja ku koesatsia tekkiin, ni ohojeen mukkaan yritin sitä täytettä irrottaa, mutta ei se suosiolla lähteny ni mulla palo käämit... ja hyvi mennee täyte sielä seasa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tottakai voi murskailla täytteineenkin! Mie vaan oon aina irrottanut, kun ainakin noista originaaleista on lähtenyt tosi helposti irti.

   Poista

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!