tiistai 19. elokuuta 2014

Perinteiset mokkapalat



Pohja:
3 munaa
2,5kkp sokeria
1,5kkp maitoa tai kermaa
225g voisulaa
4kkp vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan. Lisää maito, voisula ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi varovasti nostellen. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 20 min.

Kuorrutus:
n.200g tomusokeria
6rkl voisulaa
6rkl valmista kahvia
3tl vanilliinisokeria
2rkl kaakaojauhetta

Mittaa voisula, kahvi, vanilliinisokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Sekoita. Lisää tomusokeri siivilän läpi ja sekoita vispilää apuna käyttäen tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrute hiukan jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi.

Tämä on minusta vaan se kaikista paras mokkapalojen ohje.

4 kommenttia:

  1. Siitäpä onkin aikaa kun olen mokkapaloja tehnyt. Kokeilen tämän ohjeesi, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin lapset jo kyselivät, koska saa mokkapaloja. He tykkäävät erityisesti näistä, missä on vaalea pohja.

      Poista
  2. Ai perinteisiä? Ilman kaakaopohjaa? okei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjeita on varmasti monia, mutta meillä perinteisissä mokkapaloissa pohjataikinaan ei laiteta kaakaojauhetta.

      Poista

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!