tiistai 28. kesäkuuta 2016

Mangojuustokakku ♥

Viime sunnuntaina juhlistimme lastenlastemme synttäreitä yhteissynttäreillä. Minä tein juhliin hyydykekakun. Toiveena oli mangokakku. Tarun Taikakakut blogista löysin hyvän ohjeen tai itseasiassa yhdistelin hiukan kahta eri ohjetta. Kakusta tuli tosi hyvä eikä se ollut liian makea. Tätä kakkua tulee varmasti tehtyä toistekin. Suosittelen.


Pohja:

300 g kaurakeksejä 

120 g voita


Täyte: 
6 dl kermaa 
400 g mangotuorejuustoa 
150g Appelsiini jogurttia
2 dl Bonne mangososetta 
2 tl vaniljasokeria 
4 rkl sokeria 
10 liivatelehteä 
3/4 dl vettä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 26cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon tuorejuusto, jogurtti ja mangosose. Kiehauta mikrossa lasissa vesi ja sulata puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli.

Kiille:
3 dl mangososetta
3-4 liivatelehteä
4 rkl vettä

Liota kiilteen liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kaada mangososeet kulhoon ja kiehauta vesi. Sulata liivatteet kuumaan veteen ja sekoittele hetken jotta neste hieman jäähtyy. Yhdistä neste mangososeen joukkoon ja sekoita kunnolla, että liivateet sekoittuvat tasaisesti. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tunnin ajan (tai mieluummin yön yli).

12 kommenttia:

  1. Aina kun aloitan herkkulakon, törmään juustokakkukuviin ja resepteihin. Niin epistä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustokakut on kyllä niin ihania, että harva niitä pystyy vastustamaan. En minä ainakaan, hih...

      Poista
  2. Herkullisen näköinen ja niin kauniisti kommentoitu.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  3. Voi, apua:(. Tarvikkeet kakkuun on, mutta miten tämä tehdäänkään...? Kun ohjeen lukee niin näyttää, että kaikki sekoitetaan keskenään. (Ei erotella päällysteen tekoa). Saisinko vastauksen pikaisesti niin pääsen leipomuspuuhiin:). Vaikuttaa herkulliselta:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulta onkin näköjään jäänyt ohjeesta pois tuon pinnan teko-ohje. Ensin teet siis tuon ohjeen mukaan tuon hyydykeosan ja laitat jääkaappiin hyytymään. Kun hyytynyt vähintään neljä tuntia tai yön yli, teet pinnan. Listat liivatteet ja sulatat kuumaan nesteeseen. Sekoitat liivateseoksen magososeen sekaan ja sekoitat tasaiseksi. Sitten vain kaadat soseen täytteen päälle ja laitat uudestaan jääkaappiin hyytymään.

      Poista
  4. Meneekö se näin: 6dl kermaa, 400g mangotuorejuustoa, 150g Appelsiinijogurttia, 2tl vaniljasokeria, 4rkl sokeria. Vai tulevatko sokerit päälle tulevaan Mangososeeseen? Miten monta liivatetta tulee tähän täytteeseen ja miten monta liivatetta tulee tähän päällysteeseen? Oletko aina käyttänyt yhteensä 10 liivatetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ohjetta täydennetty. Täytteeseen tulee tuo tulee 2dl mangososetta ja päälle erikseen 3dl. Täytteeseen tulee tuo 10 liivatetta ja kiilteeseen 3-4. Selkeytyikö ohje nyt?

      Poista
  5. Kiitos kovasti:). Voikohan kakun pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään. Pahoitteluni että ohje oli aluksi hiukan puutteellinen. Kyllä hyydykekakkuja voi pakastaa. Sulatus täytyy sitten vain tehdä hitaasti eli jääkaapissa.

      Poista
  6. Laitoitko itse tuohon kakkuun 3 vai 4 liivatteet päällimmäiseen osaan?

    VastaaPoista

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!