lauantai 8. lokakuuta 2016

Ristiäiskakku sokeripitsillä ♥

Ystäväperheessämme vietettiin tänään heidän toisen lapsensa ristiäisiä ja minä sain kunnian tehdä sinne kakut tarjolle. Toiveena oli pitsiä, pinkkiä ja pyykkinaru. Tälläisen kakun sain aikaiseksi.




Kakussa on seitsemän munan vaalea sokerikakkupohja, jonka kostutin vanilliinisokerilla maustetulla maidolla. Väliin toivottiin jotain raikasta marjamoussea, joten tein kuningatarmoussen. Kakun päällystin vaaleanpunaisella sokerikuorrutteella. Tällä kertaa värjäsin valkoisen kuorrutteen pinkillä pastavärillä sopivan väriseksi. Sokerikuorrutteen alle laitoin sokerikreemin ns. eristeeksi, ettei täytteessä oleva liivate pääse kosketuksiin kuorrutteen kanssa. Samalla kreemi auttaa kuorrutetta tarttumaan paremmin kiinni. Kakun päällä olevat koristeet on tehty myös sokerikuorrutteesta erilaisia muotteja apunakäyttäen.

Kuningatarmousse
2prk kuningatarrahkaa
300g marjoja
6dl vispikermaa
1prk vaniljarahkaa
8 liivatelehteä
tilkka vettä

Soseuta marjat soseeksi. Sekoita marjarahka ja vaniljatuorejuusto joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Vatkaa erillisessä kupissa vispikerma vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Lämmitä neste kiehuvaksi ja liota liivatteet joukkoon. Kaada liivateliuos marja-rahka seokseen ja vatkaa tasaiseksi. Kaada joukkoon vatkattu kerma ja sekoita tasaiseksi. 

Jos täyte on löysää, nosta täyte hetkeksi jääkaappiin ja anna jähmettyä ennen kakun täyttöä.


Tässä kakussa käytin ensimmäisen kerran sokeripitsiä koristeena. Sokeripitsillä saa kakkuun helposti näyttävyyttä ja juhlavuutta. Kiinnitin aiemmin tekemäni sokeripitsit elintarvikeliimalla kakkuun. Ohjeen sokeripitsin valmistamiseen löydät edellisestä postauksestani.


Tein juhliin myös tälläisen ison texmex-voileipäkakun. Ohje tähän kakkuun löytyy blogistani TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!