perjantai 28. maaliskuuta 2014

Kreikkalainen voileipäkakku

 

2,5 pkt kauravuokaa

1. Täyte
600 g broilersuikaletta
200 g fetajuustoa
1 punasipuli
1 punainen paprika
3 prk kreikkalainen valkosipulituorejuustoa (a'100g)
1 prk ranskankermaa

2. Täyte
300 g tuorekurkkua
2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
mustapippuria
1 valkosipulin kynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 mautemitallinen viinietikkaa

Kostutus:
maidolla
 
 
Valmista ensimmäinen täyte. Paista broilersuikaleet ja anna niiden jäähtyä. Leikkaa broiler pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli ja paprika. Murenna fetajuusto haarukalla ja yhdistä kaikki täytteen aineet.

Valmista tzatziki. Raasta kurkku ja valuta ylimääräinen neste pois. Sekoita kurkkuraaste ja jogurtti keskenään ja lisää loput ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan.
 
 
 Leikkaa leivistä reunat. Lado tarjottimelle tai irtopohjavuokaan ensimmäinen kerros leipää. Kostuta leipäsiivut pullasutia apuna käyttäen hyvin. Kaada puolet broilertäytteestä leipäsiivujen päälle. Lado toinen kerros leipää ja kostuta. Kaada tzatzikitäyte leipien päälle. Lado taas kerros leipää ja kostuta. Kaada loput broilertäytteestä leipien päälle. Lado päälle vielä kerros leipää ja kostuta. Kääri kakku kelmuun ja laita jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.

Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma vaahdoksi noin 5 minuuttia. Levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele.