2,5 pkt kauravuokaa
1. Täyte
600 g broilersuikaletta
200 g fetajuustoa
1 punasipuli
1 punainen paprika
3 prk kreikkalainen valkosipulituorejuustoa (a'100g)
1 prk ranskankermaa
2. Täyte
300 g tuorekurkkua
2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
mustapippuria
1 valkosipulin kynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 mautemitallinen viinietikkaa
Kostutus:
maidolla
Valmista ensimmäinen täyte. Paista broilersuikaleet ja anna niiden
jäähtyä. Leikkaa broiler pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli ja
paprika. Murenna fetajuusto haarukalla ja yhdistä kaikki täytteen
aineet.
Valmista tzatziki. Raasta kurkku ja valuta ylimääräinen neste pois. Sekoita kurkkuraaste ja jogurtti keskenään ja lisää loput ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan.
Leikkaa leivistä reunat. Lado tarjottimelle tai irtopohjavuokaan
ensimmäinen kerros leipää. Kostuta leipäsiivut pullasutia apuna käyttäen
hyvin. Kaada puolet broilertäytteestä leipäsiivujen päälle. Lado toinen
kerros leipää ja kostuta. Kaada tzatzikitäyte leipien päälle. Lado taas
kerros leipää ja kostuta. Kaada loput broilertäytteestä leipien päälle.
Lado päälle vielä kerros leipää ja kostuta. Kääri kakku kelmuun ja
laita jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma vaahdoksi noin 5 minuuttia. Levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele.
Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma vaahdoksi noin 5 minuuttia. Levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele.