Nyt kun on raparperiaika parhaimmillaan tein bonuspojan synttäreille myös tätä raparperirahkapiirakkaa, jonka ohjeen löysin Tarun Taikakakut-blogista.
Pohja ja murupäällinen:
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl piimää
1 kananmuna
½ litraa raparperin paloja
Rahka:
2 prk (500g) maitorahkaa
2 kananmunaa
2-2½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Sulata voi kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niihin sulatettu voi. Ota seoksesta 1/3 osaa sivuun ja lisää loppuosaan piimä ja muna. Kaada ja tasoittele tämä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Tee rahka: sekoita rahkat, sokerit ja munat yhteen ja kaada seos pohjataikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle raparperin palat ja lopuksi päälle sivuun ottamasi muruseos. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Älä paista yhtään yli ajan ettei piirakka menetä mehevyyttään. Sopiva paistoaika riippuu myös uunisi tehosta. Itsellä pohja pääsi paistumaan liian tummaksi.
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl piimää
1 kananmuna
½ litraa raparperin paloja
Rahka:
2 prk (500g) maitorahkaa
2 kananmunaa
2-2½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Sulata voi kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niihin sulatettu voi. Ota seoksesta 1/3 osaa sivuun ja lisää loppuosaan piimä ja muna. Kaada ja tasoittele tämä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Tee rahka: sekoita rahkat, sokerit ja munat yhteen ja kaada seos pohjataikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle raparperin palat ja lopuksi päälle sivuun ottamasi muruseos. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Älä paista yhtään yli ajan ettei piirakka menetä mehevyyttään. Sopiva paistoaika riippuu myös uunisi tehosta. Itsellä pohja pääsi paistumaan liian tummaksi.