sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Vilho Matiaksen ristiäiskakku ♥

Työkaverin pojan ristiäisiin toivottiin sokerikuorrutettua kakkua, jonka päälle tulisi tossut ja kukkia. Itse en noita tossuja osaa tehdä, joten pyysin ihanaista ystävääni auttamaan minua. Tossut siis ystävättäreni käsialaa. Kiitos V ♥ 



Kakussa on perinteinen vaalea sokerikakkupohja. Nykyisin punnitsen kaikki ainekset eli teen pohjan hiukan eri tavalla kuin ennen. Kakun kostutin vaniljamaidolla. Kakun väliin toivottiin mustikka-valkosuklaatäytettä, mutta kun kakun piti olla laktoositon, muokkasimme hiukan mustikkamoussea ja saimme aikaiseksi vaniljamustikkamoussen.

8 liivatelehteä
2prk ranskankermaa
2dl vispikermaa
sokeria
200g vaniljatuorejuustoa
4tl vanilliinisokeria
reilu 1dl mustikoita


Kakun pintaan levitin voi-tomusokerikreemin ennenkuin kuorrutin kakun sokerikuorrutteella. 

200g voita
2dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl mehua tai maitoa

Vatkaa huoneenlämpöistä voita jonkin aikaa. Lisää tomusokeri ja vatkaa lisää. Lisää vielä vaniljasokeri ja haluamasi neste ja sekoita tasaiseksi. Levitä kreemi tasaisesti kakun pinnalle. Kakun kuorruttamisessa sokerikuorrutteella on tärkeää, että kuorrutetta on riittävän paljon. Itse varaan aina kilon kuorrutetta yhtä kakkua varten. Näin saa kaulittua riittävän suuren levyn, joka on sitten helppo laittaa kakun päälle. Näin kuorrute ei repeile eikä mene ryppyyn. Sitten vain siloittelu ensin kakun päältä ja sitten reunoilta. Pizzaleikkurilla saa kätevästi sitten leikattua ylimääräisen kuorruteen pois.


Onne vielä Vilho Matiakselle ja vanhemmilleen ♥

Texmex-voileipäkakku

Eiliseksi tein sekä voileipäkakun että täytekakun työkaverini pojan ristiäisiin. Voileipäkakuksi he halusivat tämän meidänkin perheen yhden suosikin eli texmex-voileipäkakun. Tämä vaan on niin hyvää!! Suosittelen kokeilemaan, jos et ole vielä koskaan maistanut. Ohje löytyykin jo entuudestaan blogista, joten nyt vain kuvia eilisestä kakusta.




Ohje löytyy TÄÄLTÄ

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Synttärijuhlien mansikkamousse

Tarun Taikakakut - blogista löysin varsin mukavan pikku tarjottavan synttäreille. Mansikkamousse annosteltuna pieniin snapsilaseihin. Ihan loistava idea ♥ Juuri sopivan kokoinen niin lapsille kuin aikuisillekin ja erityisesti lapsista nämä olivat tosi kivoja syötäviä. Suosittelen kokeilemaan.




Mansikkamousse/vaahto
 
1 kananmunan valkuainen
2 dl vispikermaa
2 dl mansikkasosetta
2-3 rkl sokeria
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi (älä vatkaa liian kovaksi, muuten yhdistäminen on vaikeaa ja valkuainen jää rakeiseksi kerman joukkoon) ja toisessa kulhossa kerma ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta ½ dl mansikkasosetta kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada kuuma mansikkasose jossa liivatteet ovat, kylmän mansikkasoseen joukkoon. Yhdistä sitten kaikki mansikkasose ja kermavaahto. Lopuksi nostele varovasti valkuaisvaahto mansikkakerman joukkoon. Kaada astioihin/laseihin ja anna hyytyä useampi tunti.
 
 Tällä määrällä täytin 16 pientä snapsilasia Päälle pursottelin kermasta ruusukkeita ja koristeeksi laitoin pensasmustikoita.
 
 

1-vuotis synttärikakku ♥

Täytekakun tein syntymäpäiville sankarin äidin toiveiden mukaisesti. Kakkupohjan paistoin jalkapallovuokassa gluteenittomana. Täyteeksi valitsin valkosuklaatäytteen, jonka sekaan ripottelin jäisiä, kokonaisia mustikoita. Kakun kuorrutin toiveiden mukaan vihreällä sokerikuorrutteella, johon tuli valkoisia pilkkuja. 



Valkosuklaatäyte

400g tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
3/4 dl sokeria
120g valkosuklaata

mustikoita

Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma. Yhdistä keskenään sulatettu suklaa ja tuorejuusto. Yhdistä tähän lopuksi kermavaahto. Painele täytteeseen kokoamisvaiheessa mustikoita. Jos käytät pakastemustikoita, lisää ne jäisinä etteivät ne värjää taikinaa.


Italialainen voileipäkakku

Tein eilisille syntymäpäiville myös pienen voileipäkakun. Tällä kertaa tein italiaisen voileipäkakun. Tämän voileipäkakun ohje onkin jo blogissa, joten nyt vain kuvia eilisestä kakusta. Ohjeen löydät TÄÄLTÄ.





Blueberry Dream Cupcakes

Olen huomannut, että juhliin kannattaa tehdä ennemmin minimuffineita kuin normaalikokoisia. Minimuffini on mukava parin suupalan kokoinen makea tarjottava ja lapsille ihan ehdottomasti parempi vaihtoehto. Jämiäkin jää huomattavasti paljon vähemmän. Eilisille lapsenlapsemme 1-vuois syntymäpäiville tein näitä blueberry dream cupcakeja. Ohjeen nappasin Railin blogista Celebration Treats 4U.





3 kananmunaa
2,5 dl (jätä hiukan vajaaksi tuo 1/2 dl) sokeria
0,5 dl öljyä
0,5 dl maitoa TAI kermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl vanilja-aromia
1/2 sitruunankuori raastettuna
3 rkl sitruunamehua
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1,5 dl mustikoita

Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen, kiertoilma 160-asteeseen.

Mittaa kulhoon munat, sokeri, öljy, maito, jogurtti, vanilja-aromi sekä 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu. Vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Sekoita jauhot ja leivinjauhe sekä ruokasooda keskenään ja siivilöi ne parissa erässä taikinan sekaan. Lisää taikinaan viimeiseksi mustikat varovasti nostellen.

Nostele lusikalla taikinaa suoraan muffinsipellillä oleviin paperivuokiin n. 3/4 täyteen. Jos teet ilman muffinsipeltiä, muffinsipaperien olisi hyvä olla tosi tukevia, jotta ne säilyttävät muotonsa kauniisti.

Paista uunin keskiosassa. Kokeile kypsyyttä tikulla, jos taikinaa ei tartu tikkuun, ovat ne kypsiä. Jäähdytä hetki muffinsipellillä ja kumoa ne pois muffinsipellin syvennyksistä ja jäähdytä  loppuun ritilällä.

Kuorruta cupcaket vasta täysin jäähtyneenä.

 TUOREJUUSTOKUORRUTUS

100 g voita, huoneenlämpöistä
4 dl tomusokeria
125 g mascarponea
1 tl vanilja-aromia
2 rkl sitruunan kuorta raastettuna
2 rkl kuohukermaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää voivaahdon sekaan n. 3dl tomusokeria ja vatkaa sekaisin. Lisää sitten mascarpone (jääkaappikylmä käy) ja vanilja-aromi, raastettu sitruunankuori sekä kerma ja vatkaa hetki. Lisää vielä tomusokeria, kunnes saat  kuorrutukseen sopivan koostumuksen ja vatkaa vielä hetki. Pursota cupcakien päälle ja koristele halutessasi.

Säilytä cupcaket jääkaapissa.