VADELMAMOUSSE (laktoositon)
4 liivatelehteä
2 dl laktoositonta vispikermaa
200 g laktoositonta ranskankermaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
200 g vadelmia
SUKLAAMOUSSE (laktoositon)
1 levy laktoositonta suklaata
200 g tuorejuustoa
2 dl laktoositonta vispikermaa
KUNINGATARMOUSSE
4 dl vispikermaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 prk (250g) kuningatarsosetta
3 liivatelehteä
1/2 dl vettä
Laita
liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää
sokerit joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteen veden
joukkoon. Kaada liivateseos kuningatarsoseen joukkoon . Nostele lopuksi
kermavaahto kuningatarsoseen joukkoon.
VADELMARAHKA
1 prk kermaa
1 prk maitorahkaa
400 g vadelmia soseutettuna
4-6 rkl sokeria
6 liivatelehteä
Täyte riittää hyvin 8 munan kakun kumpaankin väliin.
JOULUINEN MOUSSE
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
1 tl kanelia
SUKLAAMOUSSE
4 liivatelehteä
1 rkl kahvia
200 g taloussuklaata
200 g tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl kermaa
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa. Sulata suklaa mikrossa ja lisää hiukan jäähtyneenä tuorejuuston sekaan. Kuumenna kahvi. Purista ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne kahvin joukkoon. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti nostellen.
SUKLAA-APPELSIINITÄYTE
1 prk flora vispiä
200 g appelsiinituorejuustoa
150 g tummaa suklaata sulatettuna
LIME-VALKOSUKLAATÄYTE
1 prk Flora vispiä
200 g lime-valkosuklaarahkaa
2 limen mehu
5 liivatelehteä
130 g valkosuklaata
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja lisää siihen rahka. Sekoita kerma-rahkaseokseen limen mehu. Sulata liivatelehdet pieneen määrään kuumaa vettä. Valuta liivatteet täytteeseen ohuena nauhana ja vatkaa samanaikaisesti sähkövatkaimella.
MUSTIKKAMOUSSE
8 liivatelehteä
2 prk ranskankermaa
2 dl vispikermaa
sokeria
200 g tuorejuustoa
4 tl vaniliinisokeria
1 dl mustikoita
MANSIKKA-VANILJAMOUSSE
1 prk Flora vispiä
1 prk vaniljatuorejuustoa
3 dl mansikoita soseena
sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
MANSIKKAMOUSSE
1 prk Flora vispiä
1 prk maitorahkaa
4 dl mansikkasurvosta
4 liivatelehteä
tilkka vettä
Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Survo mansikat soseeksi. Lisää kermavaahdon sekaan rahka ja mansikkasurvos. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
KINUSKI-DAJMMOUSSE
2,5 dl vispikermaa
200 g Philadelphia tuorejuustoa
2 dl paksua kinuskikastiketta (esim. Pirkka)
1 pss Dajm-rakeita
(sokeri maun mukaan, ei tarvitse välttämättä ollenkaan)
(2-3 liivatetta)
1. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, kinuskikastike ja Dajm-rakeet toisiinsa. Kääntele vispikerma mukaan. Jos haluat, voit jämäköittää vaahtoa liivatteella, mutta se ei ole välttämätöntä.
Kuningatarmousse
- 2 prk Valion marjarahkaa (400g)
- 300 g pakastemarjoja soseena (mansikka, mustikka, vadelma)
- 600 g vispikermaa
- tuoreita marjoja sattumina, tai 100 g vaniljatuorejuustoa
- 8 isoa liivatetta
- tilkka vettä / marjamehua tai muuta nestettä
Riittääkö kinuski-daim mousse 24cm kakun kahteen väliin?
VastaaPoistaJos haluat reilummat kerrokset täytettä, kannattaa tehdä kaksinkertainen annos.
PoistaKysyisin vadelmarahkatäytteestä? Että mihin se liivate sekoitetaan? Minkä noista kuumennan vai voiko lisätä lusikalliseen tms kiehuvaan vettä ja sitten rahkaan jne. Vadelmat on omasta pensaasta joten en tahtoisi niitä kuumentaa. ☺
VastaaPoistaJa vielä sitä jäin miettimään, kun teen kakkuun suklaamousse ja vadelmarahka täytteet ja en ole ennen liivatteen kanssa touhunnut. Että teenkö täytteet juuri ennen täyttöä, suoraan väliin ja jääkaappii Odottamaan päällystämistä vai pitääkö sen antaa seistä ennen väliin laittoa?
PoistaMikä pohja sopii kaikkein eniten lime-valkosuklatäytteeseen?:)
VastaaPoistaMiten isolle kakulle mansikka-vanilja mousse on tarkoitettu? Olen tekemässä ihan neliöö isoa levykakkua ja mietin piisaako kaksin kertainen annos.
VastaaPoistaAjattelin laittaa tuon Jouluisen moussen väliin, niin ymmärsinkö oikein ettei siihen tule ollenkaan liivatetta?
VastaaPoistatuo valkosuklaa toimii liivatteen sijasta mainiosti ja pitää täytteen kasasssa.
Poista