TÄYTEKAKUN TÄYTTEITÄ

VADELMAMOUSSE (laktoositon)

4 liivatelehteä
2 dl laktoositonta vispikermaa
200 g laktoositonta ranskankermaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
200 g vadelmia

SUKLAAMOUSSE (laktoositon)

1 levy laktoositonta suklaata
200 g tuorejuustoa
2 dl laktoositonta vispikermaa

KUNINGATARMOUSSE

4 dl vispikermaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 prk (250g) kuningatarsosetta
3 liivatelehteä
1/2 dl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokerit joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteen veden joukkoon. Kaada liivateseos kuningatarsoseen joukkoon . Nostele lopuksi kermavaahto kuningatarsoseen joukkoon.

VADELMARAHKA

1 prk kermaa
1 prk maitorahkaa
400 g vadelmia soseutettuna
4-6 rkl sokeria
6 liivatelehteä

Täyte riittää hyvin 8 munan kakun kumpaankin väliin.

JOULUINEN MOUSSE

2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
1 tl kanelia

SUKLAAMOUSSE

4 liivatelehteä
1 rkl kahvia
200 g taloussuklaata
200 g tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl kermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa. Sulata suklaa mikrossa ja lisää hiukan jäähtyneenä tuorejuuston sekaan. Kuumenna kahvi. Purista ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne kahvin joukkoon. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti nostellen.

SUKLAA-APPELSIINITÄYTE

1 prk flora vispiä
200 g appelsiinituorejuustoa
150 g tummaa suklaata sulatettuna

LIME-VALKOSUKLAATÄYTE

1 prk Flora vispiä
200 g lime-valkosuklaarahkaa
2 limen mehu
5 liivatelehteä
130 g valkosuklaata


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja lisää siihen rahka. Sekoita kerma-rahkaseokseen limen mehu. Sulata liivatelehdet pieneen määrään kuumaa vettä. Valuta liivatteet täytteeseen ohuena nauhana ja vatkaa samanaikaisesti sähkövatkaimella.

MUSTIKKAMOUSSE

8 liivatelehteä
2 prk ranskankermaa
2 dl vispikermaa
sokeria
200 g tuorejuustoa
4 tl vaniliinisokeria
1 dl mustikoita

MANSIKKA-VANILJAMOUSSE

1 prk Flora vispiä
1 prk vaniljatuorejuustoa
3 dl mansikoita soseena
sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä

MANSIKKAMOUSSE

1 prk Flora vispiä
1 prk maitorahkaa
4 dl mansikkasurvosta
4 liivatelehteä
tilkka vettä

Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Survo mansikat soseeksi. Lisää kermavaahdon sekaan rahka ja mansikkasurvos. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

KINUSKI-DAJMMOUSSE

2,5 dl vispikermaa
200 g Philadelphia tuorejuustoa
2 dl paksua kinuskikastiketta (esim. Pirkka)
1 pss Dajm-rakeita
(sokeri maun mukaan, ei tarvitse välttämättä ollenkaan)
(2-3 liivatetta)

1. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, kinuskikastike ja Dajm-rakeet toisiinsa. Kääntele vispikerma mukaan. Jos haluat, voit jämäköittää vaahtoa liivatteella, mutta se ei ole välttämätöntä.

Kuningatarmousse

  • 2 prk Valion marjarahkaa (400g)
  • 300 g pakastemarjoja soseena (mansikka, mustikka, vadelma)
  • 600 g vispikermaa
  • tuoreita marjoja sattumina, tai 100 g vaniljatuorejuustoa
  • 8 isoa liivatetta
  • tilkka vettä / marjamehua tai muuta nestettä
  • Kuumenna pakastemarjat ohjeen mukaan, jos käytät ulkomaalaisia marjoja. Soseuta marjat soseeksi. Sekoita marjarahka ja vaniljatuorejuusto joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.
  • Vatkaa erillisessä kupissa vispikerma vaahdoksi.
  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Lämmitä neste kiehuvaksi ja liota liivatteet joukkoon. Kaada liivateliuos marja-rahka seokseen ja vatkaa tasaiseksi.
  • Kaada joukkoon vatkattu kerma ja vatkaa tasaiseksi. Jos täyte on löysää, nosta täyte hetkeksi jääkaappiin ja anna jähmettyä ennen kakun täyttöä.

  • Laita täyttövaiheessa pieneksi pilkottuja marjoja täytteen joukkoon.
  • 8 kommenttia:

    1. Riittääkö kinuski-daim mousse 24cm kakun kahteen väliin?

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Jos haluat reilummat kerrokset täytettä, kannattaa tehdä kaksinkertainen annos.

        Poista
    2. Kysyisin vadelmarahkatäytteestä? Että mihin se liivate sekoitetaan? Minkä noista kuumennan vai voiko lisätä lusikalliseen tms kiehuvaan vettä ja sitten rahkaan jne. Vadelmat on omasta pensaasta joten en tahtoisi niitä kuumentaa. ☺

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Ja vielä sitä jäin miettimään, kun teen kakkuun suklaamousse ja vadelmarahka täytteet ja en ole ennen liivatteen kanssa touhunnut. Että teenkö täytteet juuri ennen täyttöä, suoraan väliin ja jääkaappii Odottamaan päällystämistä vai pitääkö sen antaa seistä ennen väliin laittoa?

        Poista
    3. Mikä pohja sopii kaikkein eniten lime-valkosuklatäytteeseen?:)

      VastaaPoista
    4. Miten isolle kakulle mansikka-vanilja mousse on tarkoitettu? Olen tekemässä ihan neliöö isoa levykakkua ja mietin piisaako kaksin kertainen annos.

      VastaaPoista
    5. Ajattelin laittaa tuon Jouluisen moussen väliin, niin ymmärsinkö oikein ettei siihen tule ollenkaan liivatetta?

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. tuo valkosuklaa toimii liivatteen sijasta mainiosti ja pitää täytteen kasasssa.

        Poista

    Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!