1 KAKKU
KEKSIPOHJA
300g digestivekeksejä
150g voita
Kuumenna
uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimella ja
sekoita muruihin sulatettu voi. Painele keksiseos halkaisijaltaan 24cm:n
irtopohjaisen teflonvuokan pohjalle. Esikypsennä pohjaa uunin keskellä
10 minuuttia. Jäähdytä.
JUUSTOKAKKUSEOS
600g Philadelphia-tuorejuustoa
2 1/2 dl maitorahkaa
1dl sokeria
1dl maissitärkkelystä
2tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1dl kuohukermaa
200g valkosuklaata
1 1/2dl mustikoita
Vatkaa
tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi kulhossa. Sekoita
joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Lisää juustoseokseen
yksi kananmuna kerrallaan ja lopuksi kuohukerma. Taita suklaa paloiksi
ja sulata. Lisää sula suklaa juustoseokseen. Kaada juustokakkuseos
keksipohjan päälle vuokaan ja sirota pinnalle mustikat. Kypsennä kakkua
uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Katkaise virta uunista ja jätä
kakku uunin jälkilämpöön noin 30 minuutiksi.
Tässä aito ja alkuperäinen juustokakun ohje New Yorkista Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua. Helppotekoinen
ja aivan ihanan makuinen. Kakku kannattaa tarjoilla jääkaappikylmänä,
jolloin siitä on helppo leikata siistejä viipaleita.
Voiko kakkua pakastaa, vaikuttaako koostumukseen?
VastaaPoistaKyllä voi pakastaa eikä pitäisi vaikuttaa koostumukseen. Itse en ole kuitenkaan koskaan pakastanut.
VastaaPoista