maanantai 28. huhtikuuta 2014

Vielä muutama päivä aikaa osallistua arvontaan. Vappuna suoritan arvonnan ja julkaisen voittajan täällä blogissa. Mukaan arvontaan pääset TÄÄLLÄ. Arvonnan säännöt ovat yksinkertaiset: klikkaa itsesi blogini lukijaksi ja jätä kommentti tähän postaukseen, niin olet mukana leivonta-aiheisessa arvonnassa. Liitä kommentin yhteyteen nimesi lisäksi sähköpostiosoitteesi, että saan sinuun yhteyttä, jos arpaonni suosii juuri sinua. Anonyymit kommentit eivät osallistu arvontaan.
 
 


perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pasha

Monen vuoden tauon jälkeen tein täksi pääsiäiseksi pashaa. Ihana rahkaherkku, joka lukeutuu varmaankin niihin kaikista perinteisempiin pääsiäisen ajan herkkuihin.


500g maitorahkaa
200g pehmeää voita
2 keltuaista
2dl sokeria
4dl kuohukermaa
6tl vaniljasokeria
2rkl sitruunamehua
4rkl rouhittuja manteleita

Lisäksi:
pashamuotti, kahvinsuodatin tai siivilä
puhdasta sideharsoa
karkkeja koristeluun


Liota pashamuottia noin tunnin ajan. Kiehauta sideharso. Jäähdytä se kylmässä vedessä ja kierrä kuivaksi.  Vuoraa pashamuoti, kahvinsuodatin tai siivilä sideharsolla.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri. Lisää joukkoon mausteet, rahka, keltuaiset ja kermavaahto sekä mantelirouhe. 

Aseta pashamuotti kuohoon. Lusikoi massa sideharsolla vuorattuun muottiin. Peitä pasha harson reunoilla ja pane kulho pashoineen jääkaappiin. Anna pashan valua seuraavaan päivään.

Kumoa pasha vadille. Irrota sideharso ja korista pasha esim. pääsiäiskarkeilla. 


Jos haluat tehdä pienemmän pashan, tee puolikas annos. Se on juuri sopivan kokoinen kahvinsuodattimeen. Kahvinsuodattimessa voit käyttää suodatinpaperia sideharson tilalla. 

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!


torstai 17. huhtikuuta 2014

Kookoskeksit

Viime sunnuntaina kokeilin vielä tälläisien kookoskeksien tekoa. Nämä olivat kyllä tosi helppoja ja nopeita tehdä eikä lopputuloksessakaan ollut moittimista.
 


N.15 kpl
1 kananmuna
3/4dl sokeria
25g voita
100g kookoshiutaleita

Pinnalle sulatettua suklaata

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kookoshiutaleet. Anna taikinan turvota n.5min. Lusikoi taikinasta pieniä kekoja uunipellille, johon olet laittanut leivinpaperin. Paista keksejä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10-12 minuuttia. Koristele jäähtyneet keksit sulalla suklaalla.




HUOM! Blogissa menossa leivonta-aiheinen arvonta. Arvontaan pääset osallistumaan TÄÄLLÄ.

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Gluteenittomat Appelssiinimuffinssit Pääsiäiseksi

Annan blogista Vaniljasydän löytyi toinenkin hyvä ohje. Nämä gluteenittomat appelsiinimuffinssit. Mun trendi näyttäisi nyt olevat nopeasti ja helposti. Niin nämäkin syntyivät ja mikä jälleen näissäkin ilahdutti oli kuohkeus. Kannattaa kokeilla. Ohjeella tulee 12 normaalikokoista muffinssia.
 

Taikina:
2tl appelsiinikuoriraastetta
3/4dl appelsiinitäysmehua
100g voita
3 kananmunaa
2 1/2dl sokeria
4dl gluteenittomia jauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
200g kermaviiliä
 
Raasta appelsiininkuori. Sulata voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon voi, mehu ja raastettu kuori. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Lisää lopuksi kermaviili varovasti sekoittaen. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.



Kuorrutus:
200g tuorejuustoa
200g valkosuklaata
 
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää sen joukkoon sulatettu valkosuklaa. Lusikoi kuorrute pursotuspussiin ja pursota jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele.


HUOM! Blogissa menossa leivonta-aiheinen arvonta. Käy osallistumassa TÄÄLLÄ.

Gluteenittomat mokkapalat

Minun piti jo kokeilla tytön synttäreille gluteenittomia mokkapaloja, mutta aina ei onni ole leivonnassakaan myöden, joten tein silloin vain ihan tavis mokkapaloja. Viime sunnuntaina rohkaistuin sitten kokeilemaan gluteenitonta versiota.
 
Pohja:
4 kananmunaa
2 1/2dl sokeria
4dl gluteenittomia jauhoja
3rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
150g sulatettua voita
1 1/2dl maitoa
 
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon sulatetun voin ja maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pohjaa 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Kuorrutus:
tomusokeria
4rkl kaakaojauhetta
4rkl vahvaa kylmää kahvia
4rkl sulatettua voita
nonparelleja
 
Sekoita kuorrutteen kaikki aineet keskenään ja levitä vielä hiukan lämpimän pohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja koristeeksi. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa paloiksi.
 
Mokkapalat ovat helppoja ja nopeita tehdä myös gluteenittomina eikä maustakaan tiedä yhtään, että ovat gluteenittomia. Itsellä oli hiukan vaikeutta kuorrutteen levittämisen kanssa, kun yhdestä kohtaa pohjan pinta lähti irtoilemaan. En ehkä malttanut jäähdyttää pohjaa riittävästi ennen kuorrutteen levittämistä!? En tiedä. Osaako joku sanoa, mistä mahtoi johtua?
 
Maku oli tosiaan näissä ihan kohdillaan. Se mistä olen erityisen iloinen on se, että pohjasta tuli tosi kuohkea. Teen varmasti toistekin näitä tällä ohjeella.



Ohje Annan blogista Vaniljasydän. Annalla on muuten tosi ihana blogi täynnä hyviä gluteenittomia leivontaohjeita. Kannattaa käydä tutustumassa ja tänne minunkin blogiini on tulossa lisää sieltä napattuja hyviä ohjeita.
 

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Sieni-yrttiboston

Uusimmassa Maku-lehdessä oli yrttibostonin ohje. Päätin kokeilla sitä, mutta muokkasin hiukan ohjetta sen mukaan, mitä aineksia kaapista löytyi.


Hiivaleipätaikina:
5dl maitoa
25g hiivaa
1rkl sokeria
1tl suolaa
n.10dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
50g voisulaa tai 1/2dl öljyä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri ja suola. Lisää jauhot vähitellen taikinaan samalla vaivaten. Lisää rasva/öljy, kun olet lisännyt lähes kaikki jauhot. Alusta taikina huolellisesti.

Anna taikinan kohota liinan alla vähintään puoli tuntia.


Boston
1/2 annosta hiivaleipätaikinaa

Täyte:
1 sipuli
200g suppilovahveroita
1tl suolaa
mustapippuria myllystä
1dl ruohosipulia
basilikaa
200g yrtti-valkosipulituorejuustoa

Valmista täyte. Hienonna sipuli. Paista sipulia ja sieniä pannulla voissa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut ja sipuli on pehmennyt. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää yrtit ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kauli puolet kohonneesta taikinasta jauhotetulla pöydällä suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä täyte taikinalevylle ja rullaa. Leikkaa noin 8 palaksi. Nosta palat pyöreään kakku- tai irtopohjavuokaan, jonka reunat on rasvattu ja pohjalla on leivinpaperi. Kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia uunista riippuen.

Muistutus arvonnasta

Kakkukioskin paluun ja uuden entistä toimivamman blogin johdosta olen laittanut arvonnan käyntiin. Säännöt on yksinkertaiset:
 
Klikkaa itsesi blogini lukijaksi ja jätä kommentti alkuperäiseen postaukseen. Näin olet mukana leivonta-aiheisessa arvonnassa. Liitä kommentin yhteyteen nimesi lisäksi sähköpostiosoitteesi, että saan sinuun yhteyttä, jos arpaonni suosii juuri sinua. Anonyymit kommentit eivät osallistu arvontaan. Osallistumisaikaa on aina vappuun asti. Suoritan arvonnan vapunpäivänä.
Palkintona arvonnassa on 3D Sydän suklaamuotti.
 
 
Arvontaan pääset TÄSTÄ.
 
 


lauantai 12. huhtikuuta 2014

Porkkanamuffinssit

Löysin Tarun Taikakakut-blogista hyvän porkkanamuffinssien ohjeen, jota päätin kokeilla viime sunnuntaina, kun leivoin kahvileipää äidin syntymäpäiväkahveille. Hyvä ohje. Muffinsseista tuli ihanan meheviä ja kosteita.


Porkkanaiset kuppikakut 12 kpl

2-3 porkkanaa
100g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
1/2dl maitoa
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1/2tl kanelia

Kuorrutus:

1dl kuohukermaa
200g tuorejuustoa (esim. Philadephia)
2dl tomusokeria

muffinssivuokia ja koristeita

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat ja sekoita voimakkaasti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää porkkanaraaste. Lisää lopuksi maito ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia uunista riippuen. 

Vatkaa kerma ja lisää siihen tuorejuusto ja tomusokeri. Vatkaa kuohkeaksi ja pursota jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele vaikka strösseleillä.


 

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Tulevan eskarilaisen Cars-kakku

Sain kakkutilauksen kuusi vuotta täyttävän tulevan eskarilaisen syntymäpäiville. Sankari oli ihastellut aikaisemmin valmistamaani Cars-kakkua. Äiti välitti minulle pienen pojan toiveen ja kysyi voisinko valmistaa Cars-kakun pojan syntymäpäiville. Vastaukseni oli tietenkin myönteinen. Mikäpä olisi mukavampaa kuin saada ilahduttaa pientä poikaa valmistamalla kakku hänen toiveidensa mukaan!


Kakun päälle toivottiin cars-aiheista valmista kakkukuvaa ja senhän siihen sitten tilasin UllanUnelmasta. Kakkukuva alle tein sokerikreemin.

100g voita
1dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1rkl maitoa/mehua

Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään. Vatkaa voita kulhossa hetken aikaa ja lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää vielä valitsemasi neste joukkoon ja vatkaa kreemi tasaiseksi.


Kakun väliin laitoin tilaajan toiveesta mansikka-vaniljamoussen.

1 prk Flora vispiä
1 prk vaniljatuorejuustoa
3 dl mansikoita soseena
sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä


 Pursotukset kakkuun tein vispikermalla, jonka sekaan vatkasin vaniljakreemijauhetta. Päällipursotusten päälle ripottelin vielä erivärisiä strösseleitä.


lauantai 5. huhtikuuta 2014

Cake Pops

Kerran aikaisemminkin olen tehnyt cake popseja, mutta siitä on jo tosi pitkä aika. Silloin ei laittanut niitä tikkuihin eli tämä oli sitten ihka ensimmäinen kakkutikkari kokeilu. Innostuin asiasta, kun löysin Tarun Taikakakut blogista niin hyvät ohjeet ja houkuttelevat kuvat.


noin 10 popsia
yksi pötkö domino keksejä
2 rikl vaniljatuorejuustoa
valkosuklaata
nomparelleja tms.

Ota dominoista täyte pois. Murskaa keksit monitoimikoneella. Kaada keksimurska kulhoon ja lisää keksien täyte ja vaniljatuorejuusto. Sekoita tasainen massa. Pyörittele massasta tasakokoisia palloja lautaselle ja laita ne jääkaappiin viilentymään ja kovettumaan ainakin puoleksi tunniksi.


Sulata suklaa ja kasta ensin tikun pää suklaaseen, työnnä se palloon ja anna kovettua. Sen jälkeen kasta koko tikkari suklaasulaan, koputtele tikun vartta mukin reunaan niin kauan kuin suklaata valuu ja ripottele sitten pinnalle nomparellit tms. Tarvittaessa lämmitä suklaata välillä mikrossa. Mitä juoksevampaa suklaa on, sen helpompaa kuorruttaminen on. Suklaata kannattaa sulattaa reilusti. Silloin kuorruttaminen on huomattavasti helpompaa ja käy nopsaan. Nosta tikkarit jääkaappiin kovettumaan. Itse käytin apuna styroksilevyä, johon laitoin tikkarit pystyyn. 


Nämä cake popsit syötiin tytön synttäreillä viime sunnuntaina ja olivat ainakin lapsivieraiden mieleen. Voit valmistaa cake popsit jo muutamaa päivää ennen juhlia.

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Klik klik...ja arvontaa!

 
Kyllähän se vaan on niin, että tämä leipominen on se mun omin juttu, vaikka tykkään tosi paljon myös sisustella kotia. Olen nyt koonnut kaikki parhaat reseptini kuvien kanssa tänne yhteen ja samaan blogiin. Se on itsellekin tosi helppo, kun kaikki parhaat reseptit löytyy samasta paikasta. Jatkossa tulen päivittämän tätä blogia aina sen mukaan, kun leivon jotakin. Nyt ainakin tuntuu siltä, että tulevaisuudessa jauhot pöllyää entistä enemmän meidän keittiössä. Blogin nimeksi laitoin vanhan tutun Kakkukioskin. Sillä nimellähän varmasti suuri osa minut tuntee.
 
Kakkukioskin paluun kunniaksi laitan arvonnan pystyyn. Arvonnan säännöt ovat yksinkertaiset: klikkaa itsesi blogini lukijaksi ja jätä kommentti tähän postaukseen, niin olet mukana leivonta-aiheisessa arvonnassa. Liitä kommentin yhteyteen nimesi lisäksi sähköpostiosoitteesi, että saan sinuun yhteyttä, jos arpaonni suosii juuri sinua. Anonyymit kommentit eivät osallistu arvontaan. Osallistumisaikaa on aina vappuun asti. Suoritan arvonnan vapunpäivänä.
 
Palkintona arvonnassa on 3D Sydän suklaamuotti.
 
 
3D-sydänmuotilla teet erikokoisia sydämiä, jotka yhdistelet kolmiulotteisiksi, herkullisiksi koristeiksi.
Koristele kakku, anna rakkaalle tai ystävälle suussa sulava lahja tai tee muuten vaan ihanat herkkupalat!
Muotista saat kolme erikokoista sydäntä.
Muotin koko 7x300x175 mm ja sydänten yhteistilavuus 150 ml.
Pakkauksen mukana tulevat suomenkieliset ohjeet suklaan sulattamiseen.
Täysin turvallista platinasilikonia, voidaan laittaa niin uuniin kuin pakastimeen.
Väri: pinkki
Konepestävä

 
 
 
Kuva ja teksti lainattu TÄÄLTÄ.
 
Lisäksi sujautan voittajalle vielä pakettiin jonkun leivonta-aiheisen yllätystuotteen. Nyt vaan klik klik ja mukaan arvontaan.


Synttärikakku omalla valokuvalla

Viime sunnuntaina vietettiin tytön synttäreitä. Ensimmäisen kerran tein omiin juhliin kakun, jossa oli päällä tuollainen omasta valokuvasta teetetty kakkukuva. Tilasin kakkukuvan Valokuvakakkuun.fi-sivustolta (firmasta). Kakkukuva postitetaan kotiin pahvikuoressa muovipussiin pakattuna, jossa se säilytetään siihen asti kunnes laitetaan kakun päälle. Ennen kuvan asettelua kakun päälle, se poistetaan taustapaperista. Kuvaan on helppo käsitellä, joten rohkeasti vaan tilaamaan ja käyttämään kakkukuvia koristelussa, jos et ole vielä koskaan kokeillut.


Itse kakku on tehty vaaleasta perussokerikakkupohjasta. Kakun kostutin vaniljamaidolla. Välissä oli sankarin toiveesta mustikkamousse.

8 liivatelehteä
2 prk ranskankermaa
2 dl vispikermaa
sokeria
200 g tuorejuustoa
4 tl vaniliinisokeria
1 dl mustikoita


Kakkukuvan alle laitetaan sokerikreemi. Pursotukset kakkuun tein vispikermalla, jonka sekaan vatkasin vaniljakreemijauhetta. Osan kermasta värjäsin vatkaamisen loppupuolella vihreäksi nestemäisellä elintarvikevärillä. Päällipursotuksien päälle ripottelin vielä vihreää koristeraetta.

 

keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Mikael Väinö Nikolaksen ristiäiskakku

Entinen työkaverini pyysi minua tekemään ristiäiskakun heidän pienen rakkauspakkauksensa ensimmäiseen juhlaan.



 Kakussa on kahdeksan munan sokerikakku pohja. Kostutus on perinteisesti vaniljamaidolla. Kakun tilaajat toivat minulle lakkoja, joista keitin hillon. Lakkahillon lisäksi laitoin kakun väliin diplomaattikreemin.


 Kakun päällä on tänään nimensä saaneen pikku pojan isänkin ristiäiskakun päällä ollut haikarakoriste. Lisäksi pieniä ruusuja sekä sokerihelmiä. Pursotukset on tehty flora vispillä, jonka sekaan on vatkattu vaniljakreemijauhetta.

Suklaakakku Baileystäytteellä



Tässä kakussa on tumma kaakaopohja. Kostutukseenkin käytin maidolla laimennettua baileys-likööriä. Välissä baileystäyte.


3 liivatelehteä
100 g tummaa- tai maitosuklaata
4 dl kuohukermaa
1 prk mascarpone-juustoa
3 rkl sokeria
9-10 rkl Baileys-likööriä

1) Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi suklaa veitsellä tai monitoimikoneella.
2) Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja sokeri.
3) Kiehauta Baileys ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetken aikaa ja lisää sitten pienissä erissä täytteeseen.
4) Sekoita joukkoon suklaarouhe. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa.


 Kuorrutin kakun suklaakermalla. 2 dl kuohukermaa ja 100g sulatettua suklaata. Päällä koristeena nuo tekemäni suklaapitsirullat ja ruusu parilla lehdellä.

Porokakku

 
 
POHJA
250g ruisvuokaviipaleita
3/4 dl maitoa

TÄYTE
4 liivatelehteä
200 g kylmäsavuporosiivuja
2 maustekurkkua
15 cm:n pala purjoa
2,5 dl kermaa
200 g chilituorejuustoa
200 g valkosipulituorejuustoa
1/2 dl vettä

KIILLE
3 liivatelehteä
3 dl tomaatti- tai vihannesmehua

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohja leivinpaperilla. Peitä vuoan pohja ruisviipaleilla. Kostuta maidolla. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa porosiivut ja maustekurkut pieniksi kuutioiksi. Hienonna purjo.

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuustot, kylmäsavuporo, maustekurkku ja purjo. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita vesi-liivateseos täytteeseen. Kaada vuokaan. Tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia.

Laita liivetteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna puoli desiä mehusta kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Yhdistä lopun mehun kanssa. Kaada täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Irrota kakku vuokasta ja siirrä tarjoiluastialle. Koristele herneenversoilla. Porokakun voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin, sillä maku vain paranee säilytyksessä.
 


Rocky road

 
200 g maitosuklaata
250 g tummaa suklaata
1 prk (n. 400 g) sokeroitua kondensoitua maitoa
50 g voita
200 g pähkinöitä
100 g vaahtokarkkeja

Paloittele suklaat. Sulata suklaat, kondensoitu maito ja voi paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä välillä sekoitellen. Halkaise pähkinät ja leikkaa vaahtokarkit koosta riippuen 2–4 osaan.

Sekoita vaahtokarkit ja pähkinät sulaan suklaaseokseen. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Itse jätin osan vaahtokarkeista koristeeksi, ripottelin ne pinnalle ja painelin niitä vähän kiinni. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia ja leikkaa paloiksi. Rocky road säilyy huoneenlämmössä kuivassa paikassa noin viikon.