sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Kreikkalainen voileipäkakku



2,5 pkt kauravuokaa
1. Täyte
600 g broilersuikaletta
200 g fetajuustoa
1 punasipuli
1 punainen paprika
3 prk kreikkalainen valkosipulituorejuustoa (a'100g)
1 prk ranskankermaa
2. Täyte
300 g tuorekurkkua
2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
mustapippuria
1 valkosipulin kynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 mautemitallinen viinietikkaa
Kostutus:
maidolla
 
Kuorrutus:
300g tuorejuustoa
1prk ranskankermaa
 
Valmista ensimmäinen täyte. Paista broilersuikaleet ja anna niiden jäähtyä. Leikkaa broiler pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli ja paprika. Murenna fetajuusto haarukalla ja yhdistä kaikki täytteen aineet.

Valmista tzatziki. Raasta kurkku ja valuta ylimääräinen neste pois. Sekoita kurkkuraaste ja jogurtti keskenään ja lisää loput ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan.
 
 Leikkaa leivistä reunat. Lado tarjottimelle tai irtopohjavuokaan ensimmäinen kerros leipää. Kostuta leipäsiivut pullasutia apuna käyttäen hyvin. Kaada puolet broilertäytteestä leipäsiivujen päälle. Lado toinen kerros leipää ja kostuta. Kaada tzatzikitäyte leipien päälle. Lado taas kerros leipää ja kostuta. Kaada loput broilertäytteestä leipien päälle. Lado päälle vielä kerros leipää ja kostuta. Kääri kakku kelmuun ja laita jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.

Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma vaahdoksi noin 5 minuuttia. Levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele.


Tämä voileipäkakku on yksi perheemme suosikeista. Tällä kertaa tein kakun rakkaan kälyni syntymäpäiville ♥ 

lauantai 20. helmikuuta 2016

Välimeren kasvispiirakka (gluteeniton) ♥



Treffasimme viime lauantaina blogiystävien kanssa. Meillä on aina tapana, että jokainen tuo tullessaan jotakin syötävää kahvi/teepöytään. Minä tein tällä kertaa gluteenittoman suolaisenpiirakan. Ensimmäisen kerran söin tätä piirakkaa äitini luona siskoni leipomana. Ihastuin piirakkaan niin paljon, että halusin tehdä tätä itsekin.

Pohja:
110g voita
2dl hienoa gluteenitonta jauhoa
2rkl vettä
1/2dl juustoraastetta
suolaa

Nypi voi jauhoihin. Lisää vesi, suola ja juustoraase. Sekoita tasaiseksi ja painele voidellun vuokan, jonka halkaisija on noin 24-25cm, pohjalle ja reunoille. 

Pohjan ohje on Mamma rimpuilee-blogista. 


Täyte:
tuoretta rucolaa
1/2 prk salaatti/fetajuustoa
1/2 prk latva-artisokkaa öljyssä
muutama aurinkokuivattu tomaatti
juustoraastetta
1/2 prk creme fraichea
2 munaa
pinjansiemeniä

Huuhdo ja kuivaa rucola. Hienonna se ja ripottele reilusti piirakkapohjan päälle. Huuhdo salaattijuusto kylmällä vedellä siivilässä. Valuta. Hienonna juusto haarukalla ja murustele pohjalle. Valuta latva-artisokat ja aurinkokuivatut tomaatit. Leikkaa artisokat 6-8 osaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Levitä taikinapohjalle. Ripota päälle juustoraastetta. 

Sekoita creame fraiche ja munat. Kaada seos täyteen päälle. Ripota pinnalle pinjansiemenet. Paista 200 asteessa uunin ala-/keskiosassa noin 30 minuuttia. 

Pinnalle:
kirsikkatomaatteja
rucolaa

Lisää kypsän piirakan päälle ennen tarjoilua rucolaa ja kirsikkatomaatin puolikkaita.