tiistai 12. heinäkuuta 2016

Rukiinen metsäsieni-sipulipiirakka (pellillinen)

Tein appeni 70-vuotiskahveille pellillisen rukiista metsäsieni-sipulipiirakkaa. Käytin piirakkaan pakastimesta herkkutatteja ja suppilovahveroita. Samalla tuli tehtyä inventaario pakastimeen. Täytyy vain toivoa, että tänä syksynä tulee paljon sieniä.


Rukiinen rahkavoitaikina:
250 g maitorahkaa
250 g voita
3 dl vehnäjauhoja 
1½ dl ruisjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
ripaus suolaa 
Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja jauhot. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse pellille.
 
 
Metsäsienitäyte:
8 dl - 1 litra metsäsieniä
1 sipuli
3 kevätsipulia varsineen
suolaa ja valkopippuria
n. 1½ dl tuoretta persiljaa silputtuna
4 dl juustoraastetta
4 dl kermaa
2 kanamunaa

Paista pannulla sienet ja sipuli, mausta suolalla ja valkopippurilla. Levittele piirakkapohjan päälle 2 dl juustoraastetta ja sitten sieni-sipulipaistos ja sitten loput juustoraasteesta ja vielä persiljasilppu. Sekoita keskenään kerma ja munat ja laita seos varovasti kauhan kanssa piirakan päälle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
 
 

Ohjeen tähän piirakkaan löysin Tarun Taikakakut-blogista. 

lauantai 2. heinäkuuta 2016

Perinteinen mansikkakakku ♥

Tein eilen tämän kesän ensimmäisen mansikkakakun. Itse en päässyt
tätä kakkua maistelemaan, kun kakku meni työkaverille, mutta täytyy tehdä pian pieni mansikkakakku itsellekin ihan vaikka alkavan kesäloman kunniaksi.


Kakussa oli seitsemän munan sokerikakkupohja, jonka kostutin omatekoisella mansikka-raparperimehulla. Väliin laitoin ohuen kerroksen mansikkahilloa, 4dl kermaa, jonka sekaan vatkasin purkillisen (2dl) vaniljarahkaa ja mansikkaviipaleita. 


Pursotuksiin meni 6dl laktoositonta vispikermaa. Kerman joukkoon vatkasin 3rkl:sta vaniljakreemijauhetta. Päälle viipaloin mansikoita noin 400g. 


Mansikka-aika on nyt parhaimmillaan, joten nyt jos koskaan kannattaa tehdä mansikkakakkua. Minusta se on kesän ehdottomasti paras kesäherkku ♥