Tein appeni 70-vuotiskahveille pellillisen rukiista metsäsieni-sipulipiirakkaa. Käytin piirakkaan pakastimesta herkkutatteja ja suppilovahveroita. Samalla tuli tehtyä inventaario pakastimeen. Täytyy vain toivoa, että tänä syksynä tulee paljon sieniä.
Rukiinen rahkavoitaikina:
250 g maitorahkaa
250 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1½ dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja jauhot. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse pellille.
Metsäsienitäyte:
8 dl - 1 litra metsäsieniä
1 sipuli
3 kevätsipulia varsineen
suolaa ja valkopippuria
n. 1½ dl tuoretta persiljaa silputtuna
4 dl juustoraastetta
4 dl kermaa
2 kanamunaa
Paista
pannulla sienet ja sipuli, mausta suolalla ja valkopippurilla.
Levittele piirakkapohjan päälle 2 dl juustoraastetta ja sitten
sieni-sipulipaistos ja sitten loput juustoraasteesta ja vielä
persiljasilppu. Sekoita keskenään kerma ja munat ja laita seos varovasti
kauhan kanssa piirakan päälle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa
noin 30 minuuttia.
Ohjeen tähän piirakkaan löysin Tarun Taikakakut-blogista.