5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1-2 tl jauhettua kardemummaa (oman maun mukaan)
2 isoa kananmunaa
2 1/2 dl kahvikermaa (laitoin maitoa 1½ dl ja kermaa 1dl)
125 g voita tai margariinia (sulatettuna ja jäähdytettynä)
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa....
kaakaojauhe kannattaa siivilöidä sekaan, ettei taikinaan jää jauheesta kokkareita. Lisää munat, kerma/kermamaito ja rasvasula ja sekoita taikina
varovaisesti tasaiseksi. Elä sekoittele liikaa, sillä taikinaan ei
haluta sitkoa.... Taikina on löysää, vaan jauhoja ei kannata lisätä
yhtään enempää mitä ohjeen mukainen määrä on. Kaada löysä kakkutaikina vuokaan ja paista kakku uunissa noin 160 asteessa
noin 1 tunti.
Anna kakun jäähtyä noin 5 min ja kumoa se sitten varovaisesti
ritilälle/lautaselle. Tämänkin kakun maku vaan paranee, jos sitä malttaa
säilyttää edes päivän ennen syöntiä.
Ohje blogista Makunautintoja Mimmin keittiöstä
Ps. Mimmin blogista löytyy kyllä kaikista parhaat kahvikakkujen reseptit. Kannattaa käydä tutustumassa!
Tämä Paholainen on itselläni vielä testaamatta! Täytyykin korjata tilanne :)
VastaaPoistaSuosittelen.
PoistaPaholaisen kakku on kyllä ihanaa <3 Ihanan näköinen tämä sinunkin kakkusi! :)
VastaaPoistaKiitos Kanelityttö ♥
Poista