Tässä hyvä, helppo ja nopea ohje kevään juhliin. Kinkkuhyrrät ovat sopivan pieni tarjottava, kun yleensä juhlissa on paljon muutakin tarjolla. Itse tein näitä ensimmäisen kerran esikoiseni rippijuhliin. Huomenna juhlimme esikoiseni ensimmäisen lapsen synttäreitä ja kinkkuhyrrät ovat edelleen tarjoilulistalla. Hyvät reseptit säilyvät pitkään.
1 paketti sunnuntai lehtitaikinalevyjä
600g kinkkukuutioita
2 paprikaa pilkottuna
(persiljaa)
200g maustamatonta tuorejuustoa
3/4dl riisiä
mausteita maun mukaan
Keitä
riisi lihaliemessä kypsäksi. Itse käytin puolet puuro- ja puolet
pitkäjyväistäriisiä. Lisää joukkoon kinkkukuutiot, pilkottu paprika,
persiljasilppu, tuorejuusto ja mausteet.
Kauli
taikinalevyjä hiukan isommaksi. Levitä täytettä taikinalevyn päälle ja
rullaa. Kostuta taikinan reuna kananmunalla. Leikkaa rulla kiekoiksi ja
laita uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele kiekot kananmunalla ja
paista uunissa 225 asteessa noin 15 min.
Voit tehdä kinkkuhyrrät hyvissä ajoin ennen juhlia pakastimeen. Näin helpotat kiirettä juhlien alla.
Hyvältä näyttää! Riisi onkin mulle ihan uusi juttu täytteessä. Nuo ovat kyllä kivoja ja helppoja tarjottavia :) Kivaa iltaa!
VastaaPoistaKiitos Jassuntassu kommentistasi! Jos riisi ei miellytä, sen voi toki jättää pois ja soveltaa muutenkin täytettä mieleisekseen.
PoistaHei, törmäsin tähän ohjeeseen etsiessäni ideoita suolaisista tarjottavista. Ajattelin lähteä tätä toteuttamaan, mutta nyt iski suuri pulma tuosta taikinasta. Niitä on muistaakseni 2 eri pakkauskokoa 500g ja 1kg, kumpaa olisi tarkoitus käyttää?
VastaaPoista