tiistai 12. toukokuuta 2015

Korvapuusteja

Lapset pitävät pullasta. Niimpä leivoin sunnuntaisille synttäreille perinteisiä korvapuusteja. Synttärisankarin suurta herkkua. Ihan liian harvoin tulee leivottua perinteistä pullaa. Ennen minullakin oli aina pakastimessa pullaa vierasvarana. Eipä ole enää. Pitäisiköhän ottaa tuo käytäntö uudestaan käyttöön?


7,5 dl maitoa
75 g hiivaa
2 tl suolaa
2-3 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
250 g margariinia tai voita
n.15 dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito ja liuota hiiva siihen. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja osa jauhoista. Vaivaa hetki. Lisää rasva ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa riittävästi, että saat hyvän sitkon pullaasi. Anna kohota liinan alla. 

Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa ilmakuplat pois ja leivo pulliksi.

3 kommenttia:

  1. Ystävienkin mielestä leivon hyvää pullaa, mutta noita perinteisen mallisia korvapuusteja en osaa tehdä. Aina ne tursuaa miten sattuu tai sitten ne kaatuvat kyljelleen. Jos saa toivepostauksen esittää, niin opeta tekemään korvapuusteja :)

    Varmaan siinä on joku pointti taikinalevyn paksuudella ja rullan käärimistiukkuudella, luulisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toiveita saa aina esittää. Voin yrittää tehdä postauksen, jossa vaihekuvia korvapuustien teosta.

      Poista
  2. Voi et arvaa mikä korvapuustihimo mulle nyt iski! Melkein tekis mieli pistää pullataikina pyörimään, vaikka tarkoituksena oli istuskella takapihalla auringosta nauttien. Ihan superherkullinen kuva! :)

    VastaaPoista

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!