Tein eilisille 3v-synttäreille ensimmäisen kerran mokkapala-muffineita. Kirsin keittiöstä löytyi sopiva ohje, joka oli sekä gluteeniton että maidoton, joten sopi myös juhlien allergisille. Minimuffini koko on minusta parempi juhlissa kuin mormaalikokoiset isommat muffinit. Erityisesti tykkäsin tässä ohjeessa tuosta helposta ja hyvästä kuorrutteesta.
34 kpl minimuffinseja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 dl kiehuvaa vettä
100g Keiju laktoositon margariini
Kuorrute:
150g Keiju laktoositon margariini
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl tomusokeria
3 rkl vahvaa kahvia
1 rkl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja
lisää ne vuorotellen kiehuvan veden kanssa vaahdon sekaan. Lisää lopuksi
sulatettu margariini joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja annostele taikina
minimuffinssivuokiin. Paista n. 10 min. 175 asteessa. Anna jäähtyä
ritilän päällä.
Tee kuorrute. Mittaa kulhoon pehmennyt rasva ja muut aineet. Vatkaa
vatkaimella voimakkaasti ainekset sekaisin. Pursottele tai levitä
kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele haluamallasi tavalla
esim. nonparelleilla.
Voikohan jauhoa korvata perunajauholla? Näyttävät hyviltä :)
VastaaPoistaKiitos Jassuntassu! Kyllä varmasti ainakin osan voi korvata.
Poista