Tein viime lauantaiksi työkaverini tyttären ylioppilasjuhliin kaksi tälläistä mansikkahyydykekakkua ♥
POHJA:
200g digestivekeksejä
75g voita
TÄYTE:
2,5dlFlora Vanillaa
2,5dl Flora Vispiä
400g pakastemansikoita
3/4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1rkl sitruunamehutiivistettä
5 liivatelehteä
1/2dl mansikkamehua
PÄÄLLE:
400g mansikoita
1/2dl sokeria
1dl mansikkamehua
4 liivatelehteä
KORISTELUUN:
mansikoita
Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa hyvin sekaisin. Painele seos leivinpaperilla vuoratun halkaisijaltaan 24cm:n irtopohjavuokan pohjalle.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja ota mehu talteen liivatteita varten. Soseuta mansikat. Vatkaa Flora Vanilla ja Flora Vispi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot, soseutetut mansikat, sokeri ja sitruunamehu. Liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet kuumennettuun mehuun. Lisää liivateliuos kevyesti käännellen täytteeseen ja kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata mansikat ja ota mehu talteen liivatteita varten. Soseuta mansikat ja lisää sokeri. Liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet kuumennettuun mehuun. Sekoita liivateliuos soseutettujen mansikoiden joukkoon. Kaada seos varovasti hyytyneen kakun päälle. Hyydytä kakku jääkaapissa yön yli. Koristele mansikoilla.
Alkuperäinen ohje: Maarit Hotanen, Hanko
Kirjasta Piparista pitsikakkuun, Ulla Svensk
Kuva: Teija Korhonen
2,5dl Flora Vispiä
400g pakastemansikoita
3/4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1rkl sitruunamehutiivistettä
5 liivatelehteä
1/2dl mansikkamehua
PÄÄLLE:
400g mansikoita
1/2dl sokeria
1dl mansikkamehua
4 liivatelehteä
KORISTELUUN:
mansikoita
Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa hyvin sekaisin. Painele seos leivinpaperilla vuoratun halkaisijaltaan 24cm:n irtopohjavuokan pohjalle.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja ota mehu talteen liivatteita varten. Soseuta mansikat. Vatkaa Flora Vanilla ja Flora Vispi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot, soseutetut mansikat, sokeri ja sitruunamehu. Liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet kuumennettuun mehuun. Lisää liivateliuos kevyesti käännellen täytteeseen ja kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata mansikat ja ota mehu talteen liivatteita varten. Soseuta mansikat ja lisää sokeri. Liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet kuumennettuun mehuun. Sekoita liivateliuos soseutettujen mansikoiden joukkoon. Kaada seos varovasti hyytyneen kakun päälle. Hyydytä kakku jääkaapissa yön yli. Koristele mansikoilla.
Alkuperäinen ohje: Maarit Hotanen, Hanko
Kirjasta Piparista pitsikakkuun, Ulla Svensk
Kuva: Teija Korhonen
Oli todella hyvää :) täytyypä laittaa ohje talteen ajatellen neitokaisen synttäreitä heinäkuussa!
VastaaPoistaTämä on hyvä ohje. Tein viime kesänä vierailleni ja kovasti tykättiin. Pohjaksi tein tosin gluteenittoman suklaakakkupohjan. t. Ella
VastaaPoista