Whoopiesit ovat peräisin amerikasta ja saaneet paljon kehuja. Monissa
leivontablogeissa olenkin törmännyt niihin ja varmasti voidaan sanoa,
että whoopiesit ovat yksi tämän hetken trendiherkuista täällä suomessa.
Itse kokeilin näiden tekoa nyt ensimmäisen kerran. Ilokseni voin todeta,
että onnistuin ihan hyvin ja varmasti teen näitä toistekin.
Ainekset:
100 g voita
75 g tummaa leivontasuklaata
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1 dl maitoa
Sulata
voi kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita keskenään
vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaakaojauho ja suola. Vaahdota
sokeri ja huoneenlämpöiset munat. Lisää vaahtoon suklaasula ohuena
nauhana kokoajan sekoittaen. Siivilöi jauhoseos vuoroin maidon kanssa
takinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Laita taikina pursotinpussiin ja
pursota uunipellille leivinpaperin päälle ympyröitä. Paista
whoopies-pohjia 175 asteisen uunin keskitasolla 8 minuuttia. Anna
pohjien jäähtyä.
Tee täyte. Täytteissä vain mielikuvitus on rajana. Voit laittaa väliin vaikkapa maustettua rahkaa. Itse laitoin tuorejuusto-kermatäytteen, jonka maustoin marianne crushilla ja vaniljauuttella. Pursota täytettä reilusti joka toiselle pohjalla. Laita tyhjä pohja kanneksi. Koristele halutessasi esim. suklaalla ja nonparelleilla.
Ohje Vaaleanpunainen Nonparelli-blogista.
Tee täyte. Täytteissä vain mielikuvitus on rajana. Voit laittaa väliin vaikkapa maustettua rahkaa. Itse laitoin tuorejuusto-kermatäytteen, jonka maustoin marianne crushilla ja vaniljauuttella. Pursota täytettä reilusti joka toiselle pohjalla. Laita tyhjä pohja kanneksi. Koristele halutessasi esim. suklaalla ja nonparelleilla.
Ohje Vaaleanpunainen Nonparelli-blogista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!