maanantai 14. huhtikuuta 2014

Sieni-yrttiboston

Uusimmassa Maku-lehdessä oli yrttibostonin ohje. Päätin kokeilla sitä, mutta muokkasin hiukan ohjetta sen mukaan, mitä aineksia kaapista löytyi.


Hiivaleipätaikina:
5dl maitoa
25g hiivaa
1rkl sokeria
1tl suolaa
n.10dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
50g voisulaa tai 1/2dl öljyä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri ja suola. Lisää jauhot vähitellen taikinaan samalla vaivaten. Lisää rasva/öljy, kun olet lisännyt lähes kaikki jauhot. Alusta taikina huolellisesti.

Anna taikinan kohota liinan alla vähintään puoli tuntia.


Boston
1/2 annosta hiivaleipätaikinaa

Täyte:
1 sipuli
200g suppilovahveroita
1tl suolaa
mustapippuria myllystä
1dl ruohosipulia
basilikaa
200g yrtti-valkosipulituorejuustoa

Valmista täyte. Hienonna sipuli. Paista sipulia ja sieniä pannulla voissa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut ja sipuli on pehmennyt. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää yrtit ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kauli puolet kohonneesta taikinasta jauhotetulla pöydällä suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä täyte taikinalevylle ja rullaa. Leikkaa noin 8 palaksi. Nosta palat pyöreään kakku- tai irtopohjavuokaan, jonka reunat on rasvattu ja pohjalla on leivinpaperi. Kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia uunista riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!