Vasta noin viimeisen vuoden aikana olen opetellut tekemään paistettuja
juustokakkuja. Sitä ennen tein aina vain hyydytettyjä kakkuja. Hyviähän
nekin ovat, mutta nyt olen tykästynyt näihin paistettaviin kakkuihin.
Uusimmassa Pirkassa oli Amerikkalaisen Juustokakun ohje ja pitihän sitä
tietenkin sitten kokeilla noille synttäreilleni. Kakkuun tuli Valion
uutta vaniljatuorejuustoa. Itse rakastan vaniljan makua ja siksi ehkä
miellyinkin kovasti tähän kakkuun.
Amerikkalainen Juustokakku
150g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
3 1/2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
3/4tl kanelia
Kiinnitä
leivinpaperi irtopohjavuoan (24cm) pohjalle. Vaahdota pehmeä rasva ja
sokeri. Vatkaa joukkon muna. Lisää leskenään sekoitetut kuivat aineet.
Sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan
pohjalle ja noin 4 cm reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
Täyte:
2rs Valio Viola vaniljatuorejuustoa
1prk kermaviiliä
1dl kevytkermaa
4 kananmunaa
2rkl sitruunamehua
2tl sitruunan raastettua kuorta
1dl sokeria
1/2dl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
Sekoita
tuorejuustot, kermaviili, kerma, munat, sitruunamehu ja sitruunan
raastettu kuori, sokeri sekä maissitärkkelys tasaiseksi täytteeksi.
Kaada löysä täyte vuokaan.
Paista
175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Jos kakku näyttää
tummuvan liikaa, laske lämpötila 150 asteeseen paistamisen
loppupuolella. Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!