keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Amerikkalainen juustokakku

Vasta noin viimeisen vuoden aikana olen opetellut tekemään paistettuja juustokakkuja. Sitä ennen tein aina vain hyydytettyjä kakkuja. Hyviähän nekin ovat, mutta nyt olen tykästynyt näihin paistettaviin kakkuihin. Uusimmassa Pirkassa oli Amerikkalaisen Juustokakun ohje ja pitihän sitä tietenkin sitten kokeilla noille synttäreilleni. Kakkuun tuli Valion uutta vaniljatuorejuustoa. Itse rakastan vaniljan makua ja siksi ehkä miellyinkin kovasti tähän kakkuun.



Amerikkalainen Juustokakku

150g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
3 1/2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
3/4tl kanelia

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (24cm) pohjalle. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkon muna. Lisää leskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja noin 4 cm reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.


Täyte:

2rs Valio Viola vaniljatuorejuustoa
1prk kermaviiliä
1dl kevytkermaa
4 kananmunaa
2rkl sitruunamehua
2tl sitruunan raastettua kuorta
1dl sokeria
1/2dl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)

Sekoita tuorejuustot, kermaviili, kerma, munat, sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori, sokeri sekä maissitärkkelys tasaiseksi täytteeksi. Kaada löysä täyte vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Jos kakku näyttää tummuvan liikaa, laske lämpötila 150 asteeseen paistamisen loppupuolella. Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi.

Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi, mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!