Annan blogista Vaniljasydän löytyi toinenkin hyvä ohje. Nämä gluteenittomat appelsiinimuffinssit. Mun trendi näyttäisi nyt olevat nopeasti ja helposti. Niin nämäkin syntyivät ja mikä jälleen näissäkin ilahdutti oli kuohkeus. Kannattaa kokeilla. Ohjeella tulee 12 normaalikokoista muffinssia.
Taikina:
2tl appelsiinikuoriraastetta
3/4dl appelsiinitäysmehua
100g voita
3 kananmunaa
2 1/2dl sokeria
4dl gluteenittomia jauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
200g kermaviiliä
Raasta appelsiininkuori. Sulata voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon voi, mehu ja raastettu kuori. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Lisää lopuksi kermaviili varovasti sekoittaen. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Kuorrutus:
200g tuorejuustoa
200g valkosuklaata
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää sen joukkoon sulatettu valkosuklaa. Lusikoi kuorrute pursotuspussiin ja pursota jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele.
HUOM! Blogissa menossa leivonta-aiheinen arvonta. Käy osallistumassa TÄÄLLÄ.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!